Кіт у чоботях

Кіт у чоботях (Puss in Boots / Кот в сапогах). Анімаційний фільм / пригоди. США, 2011. Режисер Кріс Міллер. Ролі озвучують: [Антоніо Бандерас->antonio-banderas], [Селма Хаєк->selma-hyek], Волт Дорн, Зевс Мендоза, Зак Галіфіанакіс, Біллі Боб Торнтон.

puss_in_boots_poster.jpg

З 25 жовтня стрічку “Кіт у чоботях” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Кіт у чоботях об’єднується з розумним Шалтай-болтаєм і спритною злодійкою Кітті М’якою Лапкою. Разом вони мають вкрасти казкового Гусака, який несе золоті яйця.

У 2004 р. головний герой знаменитої казки Шарля Перро став найяскравішим персонажем анімаційного хіта “Шрек-2”. З того часу у світі кіно ходили чутки, що пухнастий мисливець на людожерів отримає свій власний повнометражний мультфільм, але реальністю цей проект став тільки зараз.

Бандерас каже, що його персонаж близький йому завдяки почуттю гумору та підвищеній цікавості до протилежної статі. Над створенням Кота працювала команда аніматорів; коли актори записували голоси, їх знімали на спеціальні камери і навіть просили одягати різні предмети, наприклад, шпагу або капелюх. Таким чином їх риси та особливості міміки переносили на анімаційних персонажів. Коли Антоніо вперше побачив малюнок Кота, він вирішив, що герой має говорити високим і писклявим голосом, однак автори картини зіграли на контрасті: маленький кіт з безмежним запасом хоробрості отримав низький і рішучий голос.

Селма Хаєк каже, що роль Кітті М’якої Лапки, клептоманки, напарниці і подружки Кота у чоботях, виявилась для неї близькою. “Я не краду речі, однак мені подобається сперечатися з Бандерасом, дражнити його, – зізнається актриса. – Знаєте, примусити Антоніо злитися значить чудово провести час. Крім того, я дуже люблю танцювати, непогано володію шпагою. Врешті-решт, все доводиться робити дівчині”. Хаєк розповідає, що їй не давали читати сценарій до зйомок. Їй лише описали кілька кадрів, з яких акторка склала уявлення про свою героїню, її привабливість та інші риси. Кішечка дуже сподобалась її чотирирічній дочці Валентині. Сама ж Хаєк – велика любителька тварин: у себе вдома вона влаштувала міні-зоопарк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *