Той, хто пройшов крізь вогонь

Той, хто пройшов крізь вогонь (Тот, кто прошел сквозь огонь). Драма. Україна, 2012. Режисер Михайло Іллєнко. У ролях: Дмитро Лінартович, Віталій Лінецький, Ольга Гришина, Іванна Іллєнко, Віктор Андрієнко, Олексій Колесник, Олександр Ігнатуша.

toy-hto.jpg

З 2 лютого стрічку “Той, хто пройшов крізь вогонь” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Фільм розповідає про долю Івана Додоки, хлопця з Полтавщини, який стає радянським військовим льотчиком. Івану доводиться пройти німецький полон і радянські табори. Врешті-решт він потрапляє до Канади, де стає вождем індіанського племені.

Прототип головного героя – гвардії старший лейтенант Іван Даценко, льотчик-ас часів Другої світової війни, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який нібито після нацистського і радянського полонів потрапив до Канади, де став вождем індіанського племені, яке входило до конфедерації ірокезів.

Більшу частину фільму зняли в Україні у 2008-2010 рр. Один кадр зняли в горах на кордоні Аргентини та Чилі, куди Іллєнко потрапив з командою яхти “Купава”, з якою приплив з України. Зйомки також проходили у Києві, Київській області, зокрема в студентському містечку під Ржищевим та Кам’янці-Подільському і його околицях. Під час роботи над стрічкою використовували руїни старих будівель, макет літака. Індіанців грали українці та цигани. Роль індіанки Тінь Ластівки виконала дочка Михайла Іллєнка Іванна.

На “Того, хто пройшов крізь вогонь” витратили понад 16 мільйонів гривень. Фінансування велося з двох джерел; приватними опікувався продюсерський центр “Інсайт-Медіа”, який вклав 6 млн. 627 тис. За даними Міністерства культури і туризму України, держава запустила фільм у виробництво у 2007 р. і поки що виділила 8 млн. 796.5 тис. грн. За два тижні прокату стрічка зібрала понад 500 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *