Залізна леді

Залізна леді (The Iron Lady / Железная леди). Драма. Великобританія, 2011. Режисер Філіда Ллойд. У ролях: [Меріл Стріп->meryl-streep], [Джим Броадбент->jim-broadbent], Александра Роуч, Гаррі Ллойд, Олівія Колмен, Ентоні Хед, Ніколас Фаррелл, Річард Грант, Майкл Пеннінгтон, Джон Сешнс.

iron-lady-poster.jpg

З 1 березня стрічку “Залізна леді” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

У фільмі показані перші кроки Маргарет Тетчер у політиці, її сходження кар’єрними сходами, зміна голосу та іміджу за допомогою логопедів і стилістів, дружба з політиком Ейрі Нівом, перебування на посаді прем’єр-міністра.

Про Тетчер неодноразово знімали фільми. Найвідоміші серед них – телефільм “Тетчер: Останні дні” (1991) з Сильвією Сімс у головній ролі та стрічка про молоді роки Маргарет “Довга дорога до Фінчлі” (2008) з Андреа Різбро у головній ролі.

Пропозицію зіграти знамениту жінку-політика Стріп, яка 15 разів претендувала на премію Кіноакадемії і двічі отримувала її, прийняла із захопленням: “Я намагаюсь підходити до цієї ролі з такими самими завзяттям, старанністю і увагою до деталей, з якими сама баронеса підходила до своєї роботи”. Тетчер довгий час відмовлялась дивитись картину, мотивуючи це тим, що з її кар’єри зробили свого роду розвагу.

За “Залізну леді” Меріл отримала свій восьмий “Золотий глобус” і третій “Оскар”. “Залізну леді” також відзначили “Оскаром” за грим Меріса Ленгена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *