Захисник

Захисник (Safe / Защитник). Бойовик. США, 2012. Режисер Боаз Якін. У ролях: [Джейсон Стетем->jason-statham], Кетрін Чан, Джеймс Хонг, Реджи Лі, Роберт Джон Берк, Кріс Сарандон.

safe_poster.jpg

З 3 травня стрічку “Захисник” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Колишній агент елітних спецслужб Люк Райт (Стетем) рятує від нью-йоркської мафії дівчинку з унікальними здібностями. Вона єдина, хто знає код від сейфу, де зберігаються мільйони доларів китайських тріад…

Боаз Якін (“Згадуючи “Титанів”) раніше писав сценарії для Клінта Іствуда, але ще не брався за режисуру бойовика. “Я хотів зробити дещо, що було б цікавим у багатьох відношеннях, – розповідає Якін, – і мені стало цікаво, чи зможу я написати сценарій так, як писав колись давно, коли тільки починав? Розвиваючи ідею, я став ідентифікувати себе з головним персонажем, з його вмінням витягати себе за волосся з глибокої депресії, примушувати себе робити один подих за іншим і шукати причину для того, щоб жити далі”. На думку постановника, рушійна сила “Захисника” – емоційність: без неї бойовик стає нудним.

Місію знайти 10-річну актрису на роль математичного генія Мей доручили директору з кастингу Дагу Еб’єлу, у якого унікальний дар відкривати дітей-акторів: його головними успіхами можна вважати кастинг до фільмів “Знаки”, “Сімейка Теннебаум”, “Кальмар і кит”. Кетрін Чан прийшла на проби у перший же день; “Захисник” став її дебютом у кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *