Нова Людина-Павук

Може видатися дивною спроба не просто повернутись до одного з найвідоміших марвелівських персонажів, а заново розповісти про його походження, оскільки попередній фільм на цю тему, популярний в усьому світі [“Людина-Павук”->spider-man] Сема Реймі, був знятий усього 10 років тому, і його все ще дуже добре пам’ятають. Проте [Марку Веббу->mark-webb] та сценаристам вдалося майже уникнути повторів і створити картину, яка в деяких аспектах краща за попередників, в тому числі у плані видовищності, завдяки вдалому використанню IMAX-3D (у даному форматі стрічку можна переглянути у львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”).

amazing_spider-man1.jpg

Найкраща знахідка у цій версії – новий виконавець головної ролі. [Гарфілд->andrew-garfield] привносить у роль життєрадісну енергію, яка часом стає небезпечною і якої не було у його попередника [Тобі Магвайра->toby-maquire], завжди схожого на хлопчика-відмінника. Цей Павук не боїться використовувати свої сили і не твердить весь час про відповідальність, а просто насолоджується новими можливостями, як робив би будь-який реальний підліток. Історія Пітера, його пошуки кохання і правди щодо зниклих батьків, поступове розуміння того, що людям потрібна його допомога, – це вже гідний матеріал для хорошого фільму, якому навіть не потрібен суперлиходій. Саме перші дві третини роблять “Нову Людину-Павука” цікавим видовищем, тоді як остання третина більше нагадує стандартний фінал кінокоміксу.

amazing_spider-man2.jpg

Лиходія можна назвати вдалим лише частково. [Ріс Іфанс->ris-ifans] чудово грає доктора Коннорса і в доброму, і в злому варіантах, однак щойно він перетворюється на людину-рептилію, яка розмовляє англійською і розробляє зловісні плани, стрічку неможливо сприймати всерйоз. Краще було б зробити Ящіра справжньою безмовною рептилією, хижаком, яким керують лише інстинкти.

Польоти серед хмарочосів зняті дуже видовищно, а за допомогою 3D вони отримали новий вимір. У фіналі є кілька дійсно вражаючих моментів, але, як вже було сказано, якраз його можна легко уявити у будь-якому іншому комікс-фільмі.

amazing_spider-man3.jpg

З [Емми Стоун->emma-stone] вийшла набагато краща подружка Павука, ніж з Кірстен Данст, але, як і у випадку з Гарфілдом і Магвайром, нові актори мають можливість бачити помилки попередників і не повторювати їх. Любовна лінія у стилі “Ромео і Джульєтти” стала справжнім серцем фільму. Деякі зворушливі моменти також забезпечили [Мартін Шин->martin-sheen] і [Саллі Філд->sallie-field] у ролях дядька і тітки Пітера і [Деніс Лірі->denis-leary] в ролі капітана Джорджа Стейсі.

Підсумок: вдалий “перезапуск” історії популярного супергероя, позбавлений багатьох недоліків попередніх стрічок про нього. Збалансована суміш пригод, гумору і романтики дозволяє рекомендувати картину якомога ширшому колу глядачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *