Космополіс

Космополіс (Cosmopolis / Космополис). Трилер. Франція-Канада-Португалія-Італія, 2012. Режисер [Дейвід Кроненберг->david-kronenberg]. У ролях: [Роберт Паттінсон->robert-pattinson], [Жульєтт Бінош->juliett-binosh], [Пол Гіаматі->paul-giamati], Джей Барушель, Кевін Дюран, [Саманта Мортон->samanta-morton], Матьє Амальрік.

cosmopolis_poster.jpg

З 9 серпня стрічку “Космополіс” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Нью-Йорк майбутнього. 28-річний мультимільйонер Ерік Пеккер під час однієї подорожі втрачає усю свою імперію. Однак те, що відбувається на вулицях міста, змушує Еріка забути про його власну фінансову кризу і руйнує його колишні переконання…

Кроненберг настільки захопився романом Дона Де Лілло “Космополіс”, що написав за ним сценарій усього за шість днів. Спочатку він бачив у ролі Еріка [Коліна Фаррелла->colin-farrell], однак той був зайнятий на зйомках [“Згадати все”->total-recall-remake] і відмовився. Тоді режисер запросив Паттінсона, який погодився суттєво зменшити свій гонорар, щоб взяти участь у такому серйозному проекті. Роль, яку виконала Бінош, повинна була дістатись Маріон Котіяр, яка відмовилась через вагітність.

Зйомки стрічки, яка показує один день з життя мільйонера, тривали два місяці. Кроненберг хотів, щоб глядач бачив світ очима головного героя – з вікна лімузину. Оскільки знімати у Нью-Йорку, на Мангеттені, надзвичайно дорого, у канадській студії побудували макет лімузина, в якому сидить Ерік. Комп’ютерна графіка “накладалась” на відзняте зображення. Бюджет картини склав 20.5 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *