Нестримні-2

Друга частина фільму-мрії усіх, хто були хлопчаками у 80-90-ті, можна сказати, подвоює задоволення: ще більше запрошених зірок, пострілів і вибухів. Ті, кому сподобалась [перша серія->expendables], від другої будуть на сьомому небі від щастя.

expendables2_1.jpg

Головна подія – звичайно, те, що Велика Трійця не з’являється разом на кілька секунд у кадрі, а бере активну участь у бойових діях, пліч о пліч розстрілюючи незлічених статистів. Один з трійці – повний “айлл-бі-бек”, і з цим фактом пов’язано більше ніж один жарт. Автори взагалі від душі бавляться з легендами навколо ветеранів екшну, наприклад, згадують відразу кілька імен персонажів Норріса або дарують герою Лундгрена (цього разу він адекватніший, ніж у першому фільмі) його власне минуле, ще й кепкують з нього.

expendables2_2.jpg

Сталлоне та [Стетем->jason-statham], вочевидь, добре спрацювались, тому їх персонажі навіть отримали те, що можна назвати діалогами (репліки інших, якщо це не жарти, на це звання не тягнуть). [Джета Лі->jet-li] майже немає, тому роль каратиста взяв на себе сам Слай, досить переконливо провівши двобій з Ван Даммом (як виявилося, не найгіршим кандидатом на роль лиходія). Появи Норріса, Вілліса і Шварценеггера, звичайно ж, розважають, викликаючи у залі оплески. Зовсім не чужою виглядає у суто чоловічому клубі вродлива і спортивна Юй Нань. На відміну від більшості хлопців, грати вона вміє, і цей факт навіть використали у фільмі, але зовсім трішки, бо кіно про інше.

expendables2_3.jpg

У “Нестримних-2” дуже ефектна перша сцена, яка відразу задає тон стрічки. Також слід відзначити Стетема у сцені в монастирі, вже згаданий двобій між Сталлоне та Ван Даммом і майже безкінечну фінальну битву усіх з найманцями лиходія. Кіно недовге, динамічне, часом веселе, тому, в принципі, не повинно дратувати навіть тих, хто “не в темі” і кому ветерани екшну аж десь.

Підсумок: навіть трохи краще за першу частину продовження, бойовик з великою кількістю зірок-ветеранів, стрілянини та вибухів і з крапелькою самоіронії. Цільова аудиторія чекає на нього вже давно, але й усім іншим його цілком можна дивитись.

1 коментар для “Нестримні-2”

  1. Саме такого шоу чекали від першої частини. Не більше і не менше. Безтурботний екшен 90-х де збувається дитяча мрія – Сталлоне, Шварц та Вілліс разом мочать Ван-Дамма та компанію. По суті сіквелу вдалось позбутись того що тягнуло перший фільм на дно – серйозних сюжетних ліній що матеріалізувались 2 роки тому у неадекватні діалоги між персонажами, придурошної камери що не давала насолодитись екшеном – усі сцени із Джетом Лі тоді вийшли ніякими, сіквел не має відчуття тягучості, вимушеності яке псувало враження від оригінального фільму.

    Натомість у сіквелі
    1. Джет Лі з”являється на кілька хвилин із чудовою файтинг сценою
    2. Стейтем на усі гроші відпрацьовує епізод у церкві
    3. Ван-Дамму вік додав шарму і він на диво добре виглядає у ролі антагоніста
    4. Чак має кілька вдалих та смішних моментів – попробуйте тільки не засміятись. Не зліть Чака.
    5. Три головні зірки відтягуються по повній
    6. Початок фільму насправді ефектний – задає тон усьому перегляду
    7. Інші не заважають
    8. На місці абсолютно адекватний як на B-movie сюжет про помсту

    Раджу переглянути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *