Зразковий самець-2

Через 15 років [Стіллер->ben-stiller] вирішив повернутись до Дерека Зуландера, [перший фільм->zoolander] про якого базувався, фактично, на одному єдиному жарті – що Стіллер з його зовнішністю може бути моделлю. Чи побільшало жартів у його запасі цього разу? На жаль, не набагато.

zoolander2_1


Ідея, звичайно, полягала у тому, що за час, який минув, світ моди (і знаменитостей взагалі) суттєво змінився, тому, якщо висміяти його тепер ще раз, це буде виглядати свіжо й кумедно. Це не зовсім вийшло: картина і підкреслює застарілість іміджу та поглядів своїх головних героїв, і при цьому видає майже той самий набір жартів, що й півтора десятиліття тому, тобто виглядає застарілою всупереч бажанню авторів. Знову магічний погляд Зуландера, знову [Вілсон->owen-wilson] у ролі такого ж тупуватого напарника, навіть лиходій той самий, що завжди є не найкращою ознакою: можна було вигадати нового, повернувши одночасно [Феррелла->will-ferrell] у його, слід визнати, досить кумедній ролі (він завжди робить правильні спостереження стосовно розумових здібностей головних героїв). Нові геги і персонажі або слабкуваті, або просто випадкові, як Камбербетч у дуже епізодичній ролі трансвестита. Жарти про сексуальні уподобання Ганселя повторюються стільки разів, що не смішать і не шокують. Бачити, як Зуландеру кидають у голову різні предмети, звичайно ж, приємно, однак не варто було знімати кіно тільки заради цього.

zoolander2_2

Стіллеру вдалося зібрати у стрічці дуже багато знаменитостей, проте сюрпризів у ній практично немає. Лінія про стосунки головного героя та його сина передбачувана і лише пригальмовує сюжет. Трохи кращі спроби зі стосунками Зуландера і жінки-агента: [Крус->penelopa-crux] показала себе гідною комедіанткою. “Детективний” сюжет є повторенням пройденого, хіба що з додатковими досить смішними легендами. Поява у кадрі Феррелла в якийсь момент оживляє фільм, проте триває це недовго, і принципова тупість центральних персонажів врешті-решт втомлює.

zoolander2_3

Підсумок: слабенький і зовсім не обов’язковий сіквел. Може зацікавити тих, хто добре розуміється на світі моди, або ж прихильників трьох головних виконавців, однак не належить до їх кращих робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *