Секрети домашніх тварин

Немає нічого дивного у тому, що успішні і якісні стрічки викликають появу фільмів, які на них відверто орієнтуються, але далеко не завжди стають настільки ж успішними та якісними. Переглядаючи “Секрети”, відразу ж стає зрозуміло, що їх автори орієнтувались на [“Історію іграшок”->toy-story], позичивши потроху з кожної частини трилогії. На жаль, порівняння з класикою не йде на користь новому мультфільму.

secret-life-of-pets1


“Секрети домашних тварин” – це “Історія”, тільки не про іграшки, а про… домашніх тварин: виявляється, коли нас немає поруч, вони можуть поводитись зовсім несподівано. В обох випадках у центрі сюжету – конфлікт між двома центральними протагоністами, один з яких є давнім улюбленцем людини, а інший – новачок, який теж претендує на її увагу. Жоден не хоче поступатися, що призводить до несподіваних і небажаних для героїв мандрів, в результаті яких вони, врешті-решт, порозуміються. Проблема у тому, що собаки Макс та Дюк не настільки цікаві як персонажі, щоб за них від душі вболівати: перший майже позбавлений ознак особистості, другий має трохи більше характеру, але не набагато. Вони також недостатньо симпатичні, і йдеться зовсім не про дизайн: один з них погрожує грубою силою, інший застосовує шантаж. Еволюція героїв теж не виглядає природною чи цікавою: варто Максу та Дюку опинитись разом на вулиці, як вони відразу ж стають найкращими друзями і разом рятуються з небезпечних ситуацій.

secret-life-of-pets2

Трохи кращі справи з другорядними персонажами. Запам’ятовуються Джиджет, маленька біла собачка, у якої (з незрозумілих причин) є теплі почуття до Макса, хижий птах, який вирішує їй допомогти шукати друга, і флегматична кишка, яка теж приєднується до групи тварин-шукачів. Однак все ж таки найбільше вирізняється Сніжок, милий білий кролик, який страшенно злиться на людей, які кинули його, і збирається влаштувати тваринну революцію. У нього і його прибічників теж є предки з “Історії іграшок”, зокрема з третьої частини, і найбільше жартів пов’язані саме з ним. Через велику кількість персонажів сюжет стає хаотичним, весь час перемикаючись з однієї групи тварин на іншу. Власне, сюжету майже немає: герої просто мандрують з однієї ситуації в іншу.

secret-life-of-pets3

Підсумок: достатньо яскрава і весела, щоб порадувати дітей, але надто вторинна, щоб вразити дорослих, анимаційна стрічка. Найвдаліші жарти практично усі зібрані в трейлері, і переглядається мультфільм так само легко, як і забувається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *