Хлопці зі стволами

Великий спеціаліст з гулянок у Лас-Вегасі Філліпс вирішив взятися за серйозніший матеріал – торгівля зброєю, урядові контракти, набиті стволами склади у маленьких країнах, якими опікуються зовсім не ті, хто повинен це робити. Вийшло достатньо бадьоро, динамічно і, як завжди у Філліпса, з гумором, проте зовсім не бездоганно і без спроб хапати зірки з неба.

war-dogs1


Вже загальновідомо, що, хоч це кіно й базується на реальному випадку, з реальністю воно не має практично нічого спільного. Напевно, тому, що в реальності побудований на крові бізнес виглядає значно менш привабливо і успішно, майже не містить ознак “американської мрії”, які у фільмі чітко присутні. Оскільки реальність не підійшла, довелося чимось її компенсувати, і режисер зі сценаристами назбирали звідусюди потроху: [“Волл-стріт”->wall-street], “Вовк з Волл-стріт”, “Збройний барон”, [“Гра на пониження”->the-big-short], “Хороші хлопці” Скорсезе… Нібито зібрано все по ділу, а елементи впізнаються неозброєним оком. Коли ж не вистачає якісних елементів, в хід йде найпростіше, що можна вигадати на тему прибуткового, але аморального бізнесу. Вродлива і вірна дружина, яка щоразу сильно ображається, коли ловить чоловіка на брехні, – це точно найгірше, що є у цій стрічці.

war-dogs2

Найкраще ж – це, однозначно, [Джона Гілл->jonah-hill], який цією роллю одночасно підтверджує і заперечує свою репутацію талановитого комедіанта. Його Ефраїм гротескний і реалістичний, кумедний і загрозливий, товариський і підлий, наче змія. Абсолютно безсовісний соціопат зі специфічним смішком, який знайшов слабке місце в системі, зажерся і продовжує жерти, поступово втрачаючи останні ознаки здорового глузду. На фоні настільки виразного партнера Теллер відверто програє, тим паче, що у нього роль значно менш виграшна – непоганий хлопець, який купується легкими грошима, проте врешті-решт приходить до тями. З Гіллом у цій картині може позмагатися хіба що [Купер->bradley-cooper] у ролі значно більш досвідченого торговця: помітно, що актор отримує задоволення від того факту, що цього разу грає аж ніяк не позитивного красунчика.

war-dogs3

Підсумок: цікава стрічка на ще не дуже затерту тему не позбавлена штампів, але дарує задоволення, у першу чергу завдяки грі Гілла, тому його прихильникам її слід переглянути неодмінно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *