Вертикальна межа

Вертикальна межа (Vertical Limit / Вертикальный предел). США, 2000. Режисер Матрін Кембелл. У ролях: [Кріс О’Доннелл->chris-odonnell], Робін Танні, Білл Пакстон, Скотт Гленн, Ізабелла Скорупко.

Новий канал, субота 21 квітня, 19.25

Молодий альпініст (О’Доннелл) після загибелі батька вирішив більше не займатись улюбленою справою. Однак коли сестра героя опинилася у смертельній пастці на гімалайській горі К-2, йому довелося вирушити на допомогу…

Стрічка Кембелла («Золоте око», «Маска Зорро») коштувала чималих зусиль усім членам знімальної групи. Перед початком роботи над фільмом актори протягом місяця вивчали основи альпінізму. Зйомки, вартість яких перевищила 75 млн. доларів, проходили у Новій Зеландії на горі Кука. Побоюючись нещасних випадків, режисер запрошував на знімальний майданчик досвідчених скелелазів і весь час перевіряв погоду у метеорологів. Сповнена ризику праця над картиною особливо сподобалась досвідченому Гленну («Сільверадо»), давньому прихильнику екстремальних видів спорту, який назвав ці зйомки «найцікавішими у житті». 58-річній актор навіть умовив постановника зняти ефектну сцену, де його герой здійснює сходження на стрімку крижану скелю. Проте видовищність та динамічність «Вертикальної межі» не змогли замаскувати недоліки її сценарію і численні штампи, типові для сучасних стрічок «екшн». Всупереч сподіванням продюсерів, фільм не потрапив у число головних хітів сезону, зібравши у прокаті США тільки 60 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *