Гвінет Пелтроу

Гвінет Пелтроу (Gwyneth Paltrow / Гвинет Пэлтроу) народилась 28 вересня 1972 р. у Лос-Анджелесі. Не дивно, що дочка акторки Блайт Даннер (“Знайомство з батьками”) та телепродюсера і режисера Брюса Пелтроу обрала шлях актриси кіно. Коли Гвінет було 11 років, сім’я перебралась у Нью-Йорк, де дівчинка змогла бачити свою матір, лауреатку престижної театральної премії “Тоні”, у численних виставах. Спочатку вона приходила просто як глядач, потім допомагала матері, а далі особисто почала брати участь у виставах, кілька разів виступивши разом з Блайт. Вже після дебютної ролі у постановці “Пригод Гекльберрі Фінна” Гвінет знала, що акторство – це саме те, чим вона хоче займатись.

psltr

Пелтроу повернулась у Лос-Анджелес, вступивши до університету Каліфорнії в Санта-Барбарі, але невдовзі акторські амбіції змусили її забути про нудні лекції. В кіно Гвінет дебютувала в епізоді стрічки “Крик” (1991) з Джоном Траволтою, а першою помітною екранною роботою у її доробку стала роль маленької Венді у казці “Капітан Гак”: [Стівен Спілберг->steven-spielberg] був другом сім’ї Пелтроу, і одного разу, коли Гвінет гуляла з батьками, знаменитий режисер запропонував їй роль. Після “Гака” Пелтроу знялась разом з матір’ю у міні-серіалі “Жорстокі сумніви”. Список фільмів за участю молодої актриси щороку збільшувався (“Злість”, “Плоть від плоті”, “Місіс Паркер та порочне коло”, “Джефферсон у Парижі”, “Місячне світло і Валентино”), проте картиною, після якої на неї звернули увагу, став трилер Дейвіда Фінчера [“Сім”->seven] (1995). Щоправда, це сталося не тому, що Гвінет добре показала себе у ролі дружини поліцейського ([Бред Пітт->brad-pitt]), а через те, що у неї виник роман з Піттом.

psltr

Однак вже наступного року головна роль в екранізації роману Джейн Остін “Емма” змусила критиків писати про Пелтроу як про одну з найталановитіших актрис її покоління. Нову зірку відразу завалили пропозиціями, і у 1998-му на екрани вийшли відразу п’ять стрічок за її участю, з яких найпомітнішими були картина з нестандартним сценарієм “Обережно, двері зачиняються”, трилер з [Майклом Дагласом->michael-duglas] “Ідеальне вбивство” і, звичайно ж, “Закоханий Шекспір”, який приніс акторці “Золотий глобус” та “Оскар”.

psltr

Пелтроу зізнається, що в наступні роки їй доводилось як виконувати ролі, в які вона вкладала всю душу, так і зніматись у певних фільмах тільки заради грошей. До першої категорії вона відносить картини “Королівські Тененбауми” (2001), “Сильвія” (2003) та “Доказ” (2005), до другої – стандартну мелодраму “Вид згори краще” (2003) та “комедію поганого смаку” “Любов зла” (2001) братів Фареллі. Актриса також має на своєму рахунку кілька музичних записів, а у травні 2005 р. її оголосили новим обличчям парфумерної компанії Estee Lauder. Незабаром її можна буде побачити у кінокоміксі [“Залізна людина”->iron-man].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *