Белфегор – привид Лувра

Белфегор – привид Лувра (Belphegor, Le Fantome Du Louvre / Белфегор – призрак Лувра). Франція, 2001. Режисер Жан-Поль Саломе. У ролях: Софі Марсо, Мішель Серро, Фредерік Д’єфенталь, Джулі Крісті, Жан-Франсуа Балмер, Лайонел Абеланскі, Франсуа Лепайн, Жак Мартіал.

ICTV, понеділок 23 серпня, 16.45

Вчений, котрий вирішив привезти у Лувр загадкову мумію, не підозрював, наскільки небезпечною може бути така подорож. Дух єгипетського володаря не заспокоїться, доки не дізнається власного імені. Привид знищує будь-кого, хто заважає йому розкрити давню таємницю, а в Парижі вселяється у жінку (Марсо) і продовжує свою криваву одіссею…

Режисер Саломе екранізував відому легенду (її вже було використано у телесеріалі 60-х років) і навіть умовив виконати головну роль Марсо, яка зараз знімається переважно за межами Франції. «Мене вразила ця історія, – розповідає акторка. – Белфегор – це символ людської душі, тінь минулого, причетність до національної міфології. Крім того, це чудовий привід, щоб повернутися в європейське жанрове кіно». На жаль, повернення не можна назвати вдалим: французьким кінематографістам відчутно бракує досвіду праці над містичними картинами, тому «Белфегор» більше нагадує фарс, ніж справжній фільм жахів.

1 коментар для “Белфегор – привид Лувра”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *