Коломбіана

Професійна діяльність і особисте життя кілера – досить популярний матеріал у кінематографістів різних країн. Причому найчастіше він трактується у мелодраматичному стилі: найманий вбивця виявляється загубленою й самотньою душею із золотим серцем. Такий підхід, ясна річ, приречений на певну критику, але коли головний герой – жінка (як у фільмі “Коломбіана”, який зараз можна переглянути у львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”), то виникають додаткові цікаві нюанси.

colombiana_1.jpg

Звичайно, в такому випадку все залежить від вибору головної виконавиці. Слід визнати, Люк Бессон та його колеги не помилилися, запросивши [Зої Салдану->zoe-saldana] – зірку, що зійшла в [“Зоряному шляху”->star-trek] та [“Аватарі”->avatar]. Екзотична врода, граційність і переконливість в акробатичних сценах (а їх в “Коломбіані” чимало), ще й акторські здібності наявні – більшого навряд чи хто чекав. В сценарії персонаж виглядає досить-таки багатим на кліше (вбивство батьків лиходіями, усі жертви красуні – негідники тощо), але Салдані вдалося вдихнути в нього елемент життя. У її героїні є власний стиль, і [“Механік”->mechanic] [Джейсона Стетема->jason-statham] у порівнянні з її вигадливістю виглядає усього лише механіком. Тому Рембо-фінал видається не зовсім доречним: він повертає стрічку до печери бойовиків класу “Б”, з якої їй майже вдалося втекти.

colombiana_2.jpg

З-поміж решти виконавців у першу чергу слід згадати Кліффа Кертіса в ролі Еміліо, дядька Каталеї. У нього достатньо “темної” харизми, щоб стати дуже виразним екранним лиходієм, але цього разу актору дісталась майже позитивна роль. Негідником став Хорді Молья, який непогано впорався зі своїм завданням, незважаючи на одновимірність свого персонажу. Ленні Джеймса в ролі агента, який переслідує Каталею, навряд чи можна назвати цікавим хоча б в якійсь мірі.

colombiana_3.jpg

Підсумок: непоганий трилер з вдало вибраною актрисою у головній ролі. Не впише нову сторінку в історію жанру та цієї теми в кіно, але це далеко не найгірший варіант “доброго кілера”, який з’являвся на екранах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *