Прометей

Прометей (Prometheus / Прометей). Фантастичний трилер. США, 2012. Режисер [Рідлі Скотт->ridley-scott]. У ролях: [Нумі Рапас->noomy-rapas], [Шарліз Терон->charlize-theron], [Майкл Фассбендер->michael-fassbender], [Гай Пірс->guy-pearce], Ідріс Ельба, Рейф Сполл, Кейт Дікі, Логан Маршал-Грін, Шон Гарріс, Бенедікт Вонг, Іман Елліот, Патрік Вілсон.

prometheus-poster.jpg

З 31 травня стрічку “Прометей” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Космічна експедиція з Землі отримує шанс розгадати таємниці Всесвіту, але вони мають свою жахливу ціну…

Фільм спочатку задумувався як пріквел класичного [“Чужого”->alien] 1979 р., але потім переріс у самостійний проект з власною міфологією. Ще у 2002 р. Рідлі Скотт заявляв, що хотів би зняти фільм, який би розкрив таємницю походження монстрів Чужих. Очікувалося, що це буде історія екіпажу того інопланетного корабля, який знайшли люди з “Ностромо”. Однак на кінофестивалі у Лондоні наприкінці жовтня 2009 р. режисер описував задум вже по-іншому: “У нас буде зовсім нова історія. Ми вже намалювали схему, зараз пишеться сценарій”.

Рідлі планував зняти на цю тему дилогію, а також дати одну з ролей Леонардо Ді Капріо, через якого навіть робив відстрочку у зйомках, але від обох ідей врешті-решт відмовились. Спочатку сценарій фільму написав Джон Спейтс, але Скотту потрібна була стрічка, яка б трохи відійшла від тематики “Чужих”, тому він запросив Деймона Лінделофа, сценариста “Залишитися живим”, який переробив сюжет в самостійну історію.

Декорації створювались за участю Ганса Рудольфа Гігера, художника першого “Чужого”. Зйомки почались у березні 2011 р. в Торонто, потім продовжились у Лондоні. Знімальна група також працювала у Марокко, Шотландії та Ісландії. Бюджет стрічки склав 130 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *