Лего Фільм: Бетмен

Великий успіх першого мультфільму Лего-всесвіту, який демонструвався у кінотеатрах, зробив неодмінною появу наступних. Хоч “Лего Бетмен” і не є прямим продовженням стрічки-попередника, він розповідає історію одного з її другорядних персонажів, який, так вже сталося, одночасно є найпопулярнішим коміксовим супергероєм на планеті, отже в появі його власного Лего-фільму нічого дивного немає.

lego-batman1


З “серйозними” стрічками про Людину-Кажана цю картину порівнювати важко, бо вона працює за зовсім іншими законами. В ній можливо фактично все: задіяти відразу усю “галерею бестій” Темного Лицаря, а потім відомих лиходіїв із зовсім інших вигаданих світів, будувати у польоті чудернацькі машини, виробляти в принципі неможливі трюки тощо. Єдиним стримуючим фактором є фантазія сценаристів: “Лего Бетмен” – це з одного боку розповідь про те, як Бетмен черговий раз рятує місто від Джокера та його помічників, а з іншого – історія самозакоханого одинака, який вчиться цінувати свою новостворену сім’ю. І перше, і друге важко назвати чимось надзвичайним чи оригінальним. Якщо стартує фільм як весела, місцями гостра пародія на усе пов’язане з Бетменом і Готемом відразу, то в останній третині, незважаючи на карколомний екшн, помітно видихається і скочується у відверту сентиментальність. Якби стрічка була коротшою хвилин на 20, це б її значно покращило.

lego-batman2

Сценаристи однозначно дуже добре вивчили обрану тему, оскільки словесні чи візуальні посилання на фільми, серіали, комікси тощо про Людину-Кажана вилітають з екрану одне за одним, наче з кулемета: фанам головного героя необхідно переглянути цю картину декілька разів, щоб оцінити їх усі. Деякі з них подаються з сарказмом (це стосується у першу чергу голлівудських блокбастерів), деякі з іронічною повагою (серіал про Бетмена 1960-х). Анімація та хореографія битв вражають, і почуття гумору авторів здебільшого залишається на висоті. Якщо відкинути пародійний шар, трактування готемського месника як великої самотньої дитини, яка під крутизною і зловісним ричанням приховує страх знову втратити близьких людей, цілком підійшло б і для “серйозного” художнього фільму. Проте бажання авторів вкласти у стрічку моральне послання, показавши еволюцію героя, хоч і не є невдалим саме по собі, відразу робить “Лего Бетмена” схожим на кожен другий мультфільм.

lego-batman3

Підсумок: незважаючи на слабенький третій акт, це весела і динамічна анімаційна комедія, яка нагадує про практично усі попередні інкарнації знаменитого борця зі злом. Рекомендується усім без винятку, однак ті, хто добре знають Бет-міфологію, звичайно ж, отримають найбільше задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *