Людина-павук: Повернення додому

Людина-павук: Повернення додому (Spider-Man: Homecoming / Человек-паук: Возвращение домой). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2017. Режисер Джон Воттс. У ролях: [Том Холланд->tom-holland], [Майкл Кітон->michael-keaton], [Маріса Томей->marisa-tomei], [Роберт Дауні-мол.->robert-downey-jr], Джон Фавро, Дональд Гловер, [Гвінет Пелтроу->gwineth-paltrow].

spider-man_homecoming_poster

З 6 липня стрічку “Людина-павук: Повернення додому” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Після знайомства з Тоні Старком Пітер Паркер, він же Людина-павук (Холланд) не припиняє мріяти про нову місію з Месниками. На вулицях рідного міста він стикається з небезпечною бандою, яка краде і продає інопланетні зброю і технології…

Під “поверненням додому” у даному випадку, звичайно ж, мається на увазі повернення найпопулярнішого, без сумніву, супергероя компанії Marvel в її офіційний кінематографічний всесвіт. Тому Месники згадуються увесь час, у школі крутять ролики з Капітаном Америкою, а злочинці користуються інопланетною зброєю. Не можна сказати, що це пішло фільму на користь, проте і не сильно зашкодило: стрічка вийшла веселою, захоплюючою і місцями емоційною.

spider-man_homecoming1

В костюмі Холланд не так вже й сильно відрізняється від своїх попередників, але з нього вийшов чудовий Пітер Паркер – все ще недостатньо досвідчений захисник скривджених, який тільки мріє грати у вищій лізі і примудряється створювати проблеми так само часто, як вирішувати їх. Однак в потрібний момент він без роздумів знову кинеться у нерівний бій зі злом і вийде переможцем з вкрай небезпечної ситуації. Актору вдалося підкреслити щирість та сором’язливість Пітера і відвагу та героїзм його альтер-его. Поки що зарано казати, що це найкращий кінематографічний Людина-павук, але після ще однієї його сольної картини висновок можна буде робити впевнено.

spider-man_homecoming2

Справжньому герою потрібен гідний противник, і цього разу Пітер його отримав: Кітон зіграв одного з найкращих лиходіїв у марвелівській серії стрічок і, можливо, в кінокоміксах взагалі. В книжках з картинками Яструба досить важко сприймати всерйоз, проте авторам “Повернення додому” вдалося перетворити його на серйозну і навіть візуально ефектну загрозу. У нього є харизма і зрозуміла людська мотивація, але при цьому він все одно залишається лиходієм, зловісним, розумним і жорстоким; сцена після титрів додає йому додаткову глибину.

spider-man_homecoming3

Чимало екранного часу приділено шкільному життю Паркера. Це, звичайно, важлива частина образу, але в цьому плані сценарій не піднімається вище рівня підліткових комедій 80-х. Актори на ролі однокласників головного героя підібрані добре і непогано виконують свої завдання, однак в цілому персонажі зведені до стереотипів. Томей у ролі тітки Пітера, фактично, весь час повторює одну й ту саму сцену. Натомість Дауні, Фавро і (у дуже маленькому епізоді) Пелтроу додають фільму гумор, завдяки чому нав’язливі прив’язки до марвелівського всесвіту можна навіть вибачити.

Висновок: чергова гідна стрічка марвелівської серії, яка пропонує у правильних пропорціях екшн, гумор та підліткову драму самоствердження. Рекомендується усім, крім тих, хто принципово не любить кінокомікси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *