Філіп Сеймур Хоффман

Філіп Сеймур Хоффман (Philip Seymour Hoffman / Филип Сеймур Хоффман) народився 23 липня 1967 р. у Фейпорті (штат Нью-Йорк). Він був третьою дитиною, всього ж у Хоффманів їх було четверо. В школі Філіп мріяв займатись бейсболом та боротьбою, але під час навчання у старшому класі отримав серйозну травму шиї, після якої на спортивній кар’єрі довелось поставити хрест. “Я був закоханий в одну дівчину, – розповідає Філіп Сеймур, – а вона захоплювалась театром, тому я почав ходити разом з нею на прослуховування, щоб у мене був привід проводжати її додому. Мене заворожувала атмосфера за кулісами”.

Після закінчення школи Хоффман вступив до Нью-Йоркського університету на престижне відділення драми, а потім увійшов до складу любительської трупи, яка виступала на театральному фестивалі у Вільямсвіллі. Його першою професійною роллю на сцені став король Лір в театрі Whole Theatre у місті Монклер (штат Нью-Джерсі). Кінокар’єра ж Хоффмана пішла вгору після того, як він виконав одну з ролей у “Запаху жінки” (1992) з Аль Пачіно. “З тієї миті я знімався без упину, – каже актор. – Не було дня, коли б я не працював чи не вів переговори про наступну роль”.

Філіп Сеймур Хоффман (Philip Seymour Hoffman / Филип Сеймур Хоффман) народився 23 липня 1967 р. у Фейпорті (штат Нью-Йорк). Він був третьою дитиною, всього ж у Хоффманів їх було четверо.  В школі Філіп мріяв займатись бейсболом та боротьбою, але під час навчання у старшому класі отримав серйозну травму шиї, після якої на спортивній кар’єрі довелось поставити хрест. “Я був закоханий в одну дівчину, – розповідає Філіп Сеймур, – а вона захоплювалась театром, тому я почав ходити разом з нею на прослуховування, щоб у мене був привід проводжати її додому. Мене заворожувала атмосфера за кулісами”.

Після закінчення школи Хоффман вступив до Нью-Йоркського університету на престижне відділення драми, а потім увійшов до складу любительської трупи, яка виступала на театральному фестивалі у Вільямсвіллі. Його першою професійною роллю на сцені став король Лір в театрі Whole Theatre у місті Монклер (штат Нью-Джерсі). Кінокар’єра ж Хоффмана пішла вгору після того, як він виконав одну з ролей у [“Запаху жінки”->scent-of-woman] (1992) з [Аль Пачіно->al-pacino]. “З тієї миті я знімався без упину, – каже актор. – Не було дня, коли б я не працював чи не вів переговори про наступну роль”.

Після кількох років ролей здебільшого епізодичних Філіп нарешті розрахувався з боргами, знявшись у [“Торнадо”->twister] (1996) Яна де Бонта, а більш-менш відомим став наступного року, коли показав себе ідеальним виконавцем ролі страждальця-фріка в “Ночах в стилі бугі” Пола Томаса Андерсона.

Філіп Сеймур Хоффман – актор-хамелеон, який може зіграти кого завгодно – трансвестита (“Без недоліків”), багатого плейбоя ([“Талановитий містер Ріплі”->talanted-mr-ripley]), прихильника порнозірки (“Ночі в стилі бугі”), чутливого санітара (“Магнолія”), секс-телефонного маніяка (“Щастя”), відомого журналіста, що пише про рок (“Майже знамениті”). Як сказав Джоел Шумахер, який зняв Хоффмана в “Без недоліків”, “з таким обличчям цей хлопець ніколи не буде заробляти 20 мільйонів за фільм, натомість буде зніматись до самої смерті”. До речі, актор вважає, що 20 мільйонів йому ні до чого.

Незважаючи на успішну кар’єру в кіно, Хоффман не припиняє виступати на сцені. Він – один з директорів нью-йоркської театральної компанії Labyrinth. “Мене цікавлять і театр, і кіно, – пояснює актор. – Розпланувати роботу не так вже й складно. Якщо я зайнятий в якійсь п’єсі, це не значить, що я не шукаю наступну кінороль. Гра перед камерою і гра перед глядачами – це два боки однієї медалі”.

Роль у фільмі [“Капоте”->capote] стала найцікавішою і найскладнішою в кар’єрі Хоффмана. За словами актора, йому було нелегко знайти баланс між суспільним і таємним особистим життям Трумена Капоте, в якому вистачало непривабливих епізодів: “Багато чого доводилось домислювати. Інколи я приймав рішення, спираючись на слова людей, які добре знали письменника”. Роль принесла йому “Оскар”, “Золотий глобус” і десяток інших нагород.

Наступного тижня Хоффман з’явиться на наших екранах у блокбастері [“Неможлива місія-3”->mission-impossible-3], де у нього головна негативна роль.

Філіп Сеймур Хоффман ніколи не розповідає журналістам про своє особисте життя. Відомо, що у нього є син Купер Александр від Мімі О’Доннелл, однак він ніколи не з’являється з ними на публіці, оскільки вважає, що глядачам легше сприймати персонажів, якщо вони нічого не знають про людей, які їх грають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *