Телефонна будка

Телефонна будка (Phone Booth / Телефонная будка). США, 2003. Режисер [Джоел Шумахер->joel-shumacher]. У ролях: [Колін Фаррелл->colin-farrell], Форест Вітекер, [Рада Мітчелл->rada-mitchell], [Кеті Холмс->catie-holms], Кіфер Сазерленд, Річард Т. Джонс, Кіт Ноббс, Джеймс Макдональд, Джош Пейс, Пола Джей Паркер, Еріан Еш.

ICTV, неділя 6 травня, 19.40

Нью-йоркський рекламний агент Стюарт Шепард (Фаррелл) зайшов у телефонну будку, щоб подзвонити до коханки, і в ту ж мить опинився на прицілі у божевільного снайпера. Загадковий вбивця не тільки знає про усі гріхи Стюарта, а й намагається примусити його каятися перед людьми, що зібрались на місці подій…

Стрічка Шумахера є одним з найбільш багатостраждальних голлівудських проектів. Сценарій Ларрі Коена було написано ще у 1998 р. Влітку 2000 р. режисер почав шукати виконавців, запрошував на головну роль [Вілла Сміта->will-smith], [Джима Керрі->jim-carrey], [Марка Валберга->mark-walberg], [Бреда Пітта->brad-pitt], але не зміг домовитись з ними і відклав початок зйомок. Після успіху своєї картини «Країна тигрів» він, не вагаючись, віддав роль Фарреллу. Прем’єру фільму призначили на 15 листопада 2002 р., однак на початку жовтня у США з’явився новий серійний вбивця на прізвисько «Мерілендський снайпер», який за кілька днів застрелив 20 мирних громадян. У зв’язку з цими подіями американську прем’єру «Телефонної будки» перенесли на 4 квітня 2003 р. Завдяки майстерній грі Фаррелла, відзначеній премією «MTV Movie Awards», стрічка добре спрацьовує як черговий напружений трилер. Проблема у тому, що Шумахер хотів створити ще й сатиричний кінотвір про хвороби сучасного суспільства. Проте обрана ним ситуація є малоймовірною, гріхи головного героя – надто дрібними, а дії маніяка, особливо у фіналі, – нелогічними. У прокаті США «Телефонна будка» зібрала понад 40 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *