Країна диваків

Країна диваків (Orange County / Страна чудаков). США, 2002. Режисер Джейк Кесдан. У ролях: [Колін Хенкс->colin-hanks], [Джек Блек->jack-black], Кетрін О’Хара, Шайлер Фіск, Гарольд Реміс, Джейн Адамс, Гаррі Маршалл, [Джон Літгоу->john-litgow], Дана Айві, Чеві Чейз, Кевін Клайн, Лілі Томлін, [Бен Стіллер->ben-stiller].

1+1, вівторок 31 липня, 00.10

Школяр Шон Брамдер (Хенкс) живе в окрузі Оранж (штат Каліфорнія), мріє вступити у Стенфордський університет і стати письменником. Однак його плани руйнує неуважність шкільних бюрократів, які посилають у Стенфорд атестат місцевого бовдура зі схожим іменем. Шону відмовляють, і він вирушає до університету, щоб виправити помилку…

Хоча «Країну» фінансував канал MTV і її сценаристом був Майкл Вайт («Мрець у коледжі»), автор багатьох молодіжних комедій, стрічка вирізняється з-поміж численних представників цього популярного в Америці жанру. У ній майже немає жартів а-ля брати Фареллі, та й бажання вчитися не можна назвати типовим для героя голлівудської комедії. Картину зняв Джейк Кесдан – син відомого сценариста і режисера Лоренса Кесдана («Сільверадо», «Випадковий турист»), головні ролі зіграли Колін Хенкс, син суперзірки Тома Хенкса, та Шайлер Фіск, дочка «оскарівської» лауреатки Сіссі Спейсек («Донька шахтаря»). Втім, з виконавців найбільше запам’ятовується Блек у ролі брата Шона, наркомана і параноїка. Фільм також прикрашає поява в епізодичних ролях багатьох знаменитих акторів (Реміс, Чейз, Томлін, Клайн, Стіллер).

1 коментар для “Країна диваків”

  1. Фільм і справді нетиповий, як на американську комедію. Стереотип сприйняття подібних фільмів заважає багатьом кіноманам адекватно дивится на цей фільм та його героїв. Мені він сподобався своїм добрим та веселим(а не іронічним чи тупим і нецензурним) гумором, і звичайно, не можна не згадати про Джека Блека, бо його образ найяскравіший, адже є найбільшим джерелом жартів фільму. Сама ідея “Країни диваків” мені сподобалася, бо у ньому зображено людей, не схожих на інших, що прагнучи змінити світ, вносять у нього позитив та якравий настрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *