Вінні Джонс

Вінні Джонс (Vinnie Jones / Винни Джонс), справжнє ім’я якого Вінсент Пітер Джонс, народився у Вотфорді (графство Хертфордшир). Перший важливий життєвий урок він отримав у сім років, коли, побачивши незамкнений сейф батька з п’ятьма тисячами фунтів, вкрав звідти трохи грошей, накупив цукерок та шоколаду для себе і друзів. Коли батьки, виявивши пропажу, викликали поліцію, Вінні сильно перелякався. Потім він як слід отримав від батька-будівельника і вирішив – нехай кар’єру грабіжника банків робить хтось іще.

vinnie1.jpg

Головними хобі Джонса в дитинстві були футбол і, як не дивно, ентомологія. Переміг, ясна річ, м’яч, і невдовзі Вінні разом з приятелями присвячував грі увесь свій час, виступаючи за збірну школи (там він був наймолодшим гравцем). У 1986 р. він розпочав кар’єру професійного футболіста, виступаючи за клуб “Вімблдон”. Далі грав за “Лідс Юнайтед”, “Шеффілд Юнайтед” та “Челсі”, доки у 1994-му не повернувся в рідну команду. У 1998 р. Вінні недовго виступав за клуб “Квінс Парк Ренджерс”, а наступного року заявив про своє рішення залишити великий спорт. До того часу він встиг стати справжньою зіркою, був частим гостем на радіо й телебаченні, вів щотижневу колонку в газеті. За свою футбольну кар’єру Джонс провів 384 офіційних матчі.

В кіно колишній спортсмен дебютував у 1999 р. в ролі крутого лондонського гангстера Великого Кріса у культовій кримінальній комедії “Карти, гроші, два стволи”. Гай Річі дав йому роль майже без проб. На американській прем’єрі Джонс познайомився з кількома впливовими голлівудцями (Дастін Хоффман навіть назвав його “новим Брюсом Віллісом”) і невдовзі отримав запрошення знятись у бойовику [“Викрасти за 60 секунд”->gone-in-60-seconds] (2000) з [Ніколасом Кейджем->nicolas-cage] та [Анжеліною Джолі->angelina-jolie]. Роль була у стилі Великого Кріса – мовчазний чолов’яга на прізвисько Сфінкс.

vinnie1.jpg

Схожий образ Вінні створив у наступній спільній роботі з Гаєм Річі – “Великий куш” (після успіху цього фільму він нарешті купив собі розкішний “феррарі”). В “Паролі “Риба-меч” (2001) він знявся з Джоном Траволтою та Х’ю Джекменом, а в комедії [“Кістколом”->mean-machine] виконав свою першу головну роль – не дивно, що його героєм був саме футболіст. Джонс вважає, що кіно може все, крім одного – показати футбольний матч так, щоб він виглядав природно. Однак, на його думку, у “Кістколомі” це майже вдалося, бо знімальна група дотримувалась трьох правил: не пускати в кадр тих, хто грати у футбол не вміє, знімати лише тих, хто знаходиться в найкращій формі, і не випускати з кадру м’яч, як під час звичайної футбольної трансляції.

vinnie1.jpg

Незабаром Вінні Джонс з’явиться на екранах в одній з ролей у третій частині відомого комедійного бойовика [“Година пік”->rush-hour-3-ann] з [Джекі Чаном->jackie-chan] та [Крісом Такером->chris-tuker].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *