Вовки-перевертні

Вовки-перевертні (Skinwalkers / Волки-оборотни). Фільм жахів. США, 2007. Режисер Джеймс Айзек. У ролях: Джейсон Бер, Еліас Котеас, Рона Мітра, Кім Коутс, Натассіа Мальте, Метью Найт, Сара Картер.

12-річний хлопчик опиняється в епіцентрі боротьби двох кланів перевертнів. Один стає на його захист, інший намагається знищити. У цей час мати хлопчика повинна дізнатись, поки не пізно, чому її син потрапив у таку халепу…

skinwalkers.jpg

Робота над сценарієм картини тривала 4 роки. Ідея, заснована на міфології індіанського племені навахо, виникла у Тода Хартана та Джеймса Родея у 1999 р. Вони розповіли про свій задум сценаристу Джеймсу Де Монако, а через нього інформація дійшла до режисера Джима Ісаака (раніше він робив спецефекти для фільмів Дейвіда Кроненберга), який почав шукати продюсерів. Він найшов потрібну людину в особі Деніса Берарді.

Бер, який грає ватажка зграї, готуючись до зйомок, вивчав поведінку вовків, динаміку зграї, дивився роботи Джима та Джемі Дачер, режисерів, які провели шість років серед сірих вовків. Багато часу актор провів у торонтському зоопарку.

Перевертнів для фільму робив давній фанат цих монстрів – [Стен Вінстон->stan-winston], який вважає, що сучасні комп’ютерні спецефекти тільки вбивають “людяність” таких істот. Йому довелось створювати зуби, які б не заважали акторам говорити, контактні лінзи для імітації вовчих очей, лапи й кігті, які б дозволили користуватись пістолетами і виконувати трюки, і протези для облич, які б не приховували міміку акторів. Команда Вінстона складалась з 20 художників у Лос-Анджелесі та 9 на зйомках. Трансформація складалась з 4-х частин, остання з яких потребувала чотиригодинні зусилля.

1 коментар для “Вовки-перевертні”

  1. Хірня рідкісна. Купився на анонс вище, скачав, подивився.

    Так, гримери і “фанат цих монстрів” Стен Вінстон попрацювали чудово – звірюги вийшли на славу. Вовчиця Натассіа Мальте – просто красуня. Вожак зграї на важкому мотоциклі з Дезерт Іглом в руці – кросавчєґ, аццкій сотона, блін. Взагалі негативні герої виглядають значно ефектніше. Зграя “позитивних вовків” взагалі ніяка. Одна бабуся з характером і то на самому початку фільму гине :))

    А от все решта – тупий бойовик класу “Б”. Що там 4 роки сценаристи робили – ніяк не доганяю… І до чого там вивчення поведінки вовків – теж. Зграя в фільмі – типова банда байкерів. Ну.. хіба час від часу перевтілюються в ефектних звірюг.

    А в цілому – примітивна варіація на тему чогось посередині між “Термінатором-2” і “Андерволдом”, при чому ні до одного ні до другого і близько не дотягує – зграя термінаторів-перевертнів на мотоциклах женеться за 13-річним хлопчиком, і закінчується все великою бійкою на якомусь закинутому заводі. Ну хіба що бійка скорше в стилі “Вовка” з Ніколсоном або перевертнів з “Андерволд”. А от мама хлопчика з дробовиком – ну вилита Сара Джанет Коннор 🙂

    Так що…для одноразового перегляду на компі, коли особиво зайнятись нічим – зійде, тим більше, що в інеті вже DVD-rip лежить – фільм річної давності.
    А от витрачати гроші на похід в кіно – не варто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *