Сімпсони

Сімпсони (Simpsons Movie, The / Симпсоны). Анімаційний фільм / комедія. США, 2007. Режисер Дейвід Сілверман. Ролі озвучують: Ден Кастелланета, Джулі Кевнер, Ненсі Картрайт, Ярдлі Сміт, Хенк Азарія.

Гомер Сімпсон випадково спричиняє витік радіації з атомної електростанції, на якій працює, у міську ріку і змушений рятувати світ від катастрофи, яку сам викликав.

simpsons

“Сімпсони” – найпопулярніший і найдовший мультсеріал в історії американського телебачення: він триває більше 17 років і 18 сезонів. Зараз кількість епізодів серіалу перевищує 400. Його побачили 60 мільйонів глядачів у 60 країнах світу на понад 20 мовах, він отримав 21 нагороду “Еммі”, 22 “Енні”, премію “Пібоді” та багато інших призів. 14 січня 2004 р. на честь Сімпсонів відкрили спеціальну зірку на Алеї слави у Голлівуді.

Ідея шоу спала на думку автору коміксів Метту Грейнінгу, коли він зайшов до офісу продюсера Джеймса Брукса, щоб запропонувати серію анімаційних короткометражок. Його персонажі, кролики Бінкі та Шеб, мали стати героями мультзаставки “Шоу Трейсі Ульман”. Проте за 15 хвилин до того, як Грейнінг зайшов до кабінету продюсера, він зрозумів, що у випадку успіху права на використання цих персонажів перейшли б до телекомпанії “Фокс”. Тому Грейнінг за короткий проміжок часу швиденько на чистому аркуші накидав сімейку Сімпсонів. Художник зробив їх жовтими, що можна пояснити тим, що Сімпсони живуть у місті, де знаходиться атомна електростанція, – Гомер працює там інспектором з безпеки.

Місто, де живуть герої, називається Спрінгфілд – це одна з найпопулярніших назв у Північній Америці, усього у США їх 34. Фани досі сперечаються, про який саме Спрінгфілд йдеться у мультфільмі. Сімпсони мешкають у будинку № 742 на Вічнозеленому бульварі. На вулиці зі схожою назвою жив Метт Гроунінг у дитинстві. Гомер та його дружина Мардж названі на честь батьків Гроунінга, а їх дочки Ліза, Меггі та Петті – на честь сестер Метта. Мультсеріал висміює поширені кліше й стереотипи, зокрема образ “середньостатистичного американця” та особливості різних світових культур. До книги рекордів Гіннесса “Сімпсони” потрапили як анімаційна програма з найбільшою кількістю запрошених знаменитостей. Наприклад, Майкл Джексон озвучив такого собі Леона Комповскі, який у свою чергу зображував самого Джексона.

Прем’єра першого повнометражного мультфільму про Сімпсонів відбулась у Спрінгфілді у штаті Вермонт, де проживає усього 9 тисяч жителів і теж є атомна електростанція (в околицях). Це стало сюрпризом, оскільки у змагання серед Спрінгфілдів за честь стати прем’єрним містом він вступив останнім. За це місто в Інтернеті проголосували 15 367 чоловік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *