Схід темряви

Схід темряви (The Seeker: The Dark Is Rising / Восход тьмы).Фентезі / казка. США, 2007. Режисер Дейвід Л. Каннінгем. У ролях: Александр Людвіг, Ян Макшейн, Френсіс Конрой, [Крістофер Екклстон->christopher-ekklston], Амелія Ворнер, Джеймс Космо, Джим Піддок.

Вілл Стентон (Людвіг) – хлопець, який дізнається, що він останній з воїнів, які присвятили своє життя боротьбі з силами темряви. Вирушаючи у небезпечну подорож, Вілл використовує свою здатність пересуватись у часі, примушувати предмети літати і проявляє надлюдські здібності у боротьбі зі злом, нащадком якого є таємничий Вершник (Екклстон).

seeker

Екранізація книги Сюзан Купер “Схід темряви”, яка принесла письменниці визнання критиків і нагороду Ньюбері. За словами сценариста Джона Ходжа, найважливішим при створенні оригінальної версії була спроба передати на екрані задоволення від читання книг Купер. Однак сценарій суттєво відрізняє від першоджерела той факт, що головний герой з англійця перетворився на американця.

Довго тривали пошуки актора на роль Вілла Стентона: у різних країнах проходили проби молодих акторів у віці 13, 14, 15 років. “Він поводився дуже природно, – каже про Александра Людвіга режисер фільму Каннінгем. – У ньому була якась духовна чистота, що дуже пасувала герою. Ми взяли його. Коли він читав уривок зі сценарію, у нас вже був Вілл Стентон, хоча ми ще цього не усвідомлювали”.

За кілька місяців до початку зйомок “Сходу темряви” художник-постановник Дейвід Лі ([“Бетмен: початок”->batman-begins], [“Помста сітхів”->revenge-of-sith]) почав роботу над ескізами до фільму. Ключовим моментом було створення помістя Хантеркомб. Декорацію побудували за сім тижнів в Румунії (наймасштабніший кінопроект, що реалізовувався у цій країні).

Для однієї зі сцен з Чехії привезли тисячу живих змій, довжина яких була майже 13 футів, і запросили знавця поведінки цих тварин Жуля Сильвестра, який приймав участь у створенні понад 350 фільмів. У стрічці можна побачити екзотичного білого пітона та гримучу змію, у якої видалили отруйні залози. В іншій сцені героям доводиться мати справу з вікінгами, відтворенням яких займалась група реконструкторів. Для епізоду з потопом побудували декорації передмістя у гігантському резервуарі, який заповнили водою. Потоп здійснили за допомогою велетенських цистерн; камеру при цьому повісили на спеціальному тросі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *