Подвійний форсаж

Подвійний форсаж (2 Fast 2 Furious / Двойной форсаж). США, 2003. Режисер Джон Сінглтон. У ролях: [Пол Вокер->paul-walker], Тайріз, [Єва Мендес->eva-mendes], Коул Хаузер, Джеймс Ремар, [Девон Аокі->devon-aoki], Лудакріс.

ICTV, субота 3 листопада, 20.00

Браян О’Коннор (Вокер) звільнився з ФБР, однак його талант гонщика та знання законів вуличних банд одного дня знадобились колишньому начальнику героя. Браяну доручили увійти в довіру до торговця наркотиками Картера Верона (Хаузер). Допомагають О’Коннору його давній приятель Роман Пірс і агент під прикриттям Моніка Фуентес…

2-fast

Спочатку у продовження запрошували Віна Дізеля, однак завдяки успіху першого «Форсажу» та наступного фільму режисера Роба Коена «Три ікси» його гонорарні апетити значно зросли. Новий голлівудський супергерой вимагав за зйомки 20 млн. доларів; коли студія «Юніверсал» спробувала поставити на місце нахабу і замовила відразу два варіанти сценарію майбутньої стрічки – з персонажем Дізеля і без нього, актор взагалі відмовився брати участь у проекті. Авторам «Форсажу-2» довелося зосередити увагу на герої Пола Вокера, гонорар якого склав 7 мільйонів. Разом з Дізелем працювати над картиною відмовився Роб Коен.

Хоча багато хто передрікав «Подвійному форсажу» провал через те, що у його створенні відмовились брати участь режисер та зірка першого фільму, вигадана цими людьми формула успіху (автомобілі, круті хлопці, стрілянина і ще раз автомобілі) виявилась достатньо гнучкою, і нею з успіхом скористались інші ремісники. Афро-американець Сінглтон, який починав з гострокритичних картин (номінація на «Оскар» за кримінальну драму «Хлопці з нашого кварталу»), напрочуд легко адаптувався до голлівудського «мейнстріму», відмовившись від власного режисерського стилю, і створив далеко не найгірший блокбастер літа-2003. Другий «Форсаж» вигідно відрізняється від першого гумором і наявністю у сюжеті чіткого конфлікту та виразного лиходія (у досить непоганому виконанні Хаузера). Він нагадує навіть не свого попередника, а стрічки на кшталт «Поганих хлопців» – комедійні бойовики про героїв-напарників, що безперервно жартують і час від часу підстрілюють когось із бандитів. Чудово зняті трюки та перегони не залишили байдужими любителів гострих відчуттів: в американському прокаті «Подвійний форсаж» зібрав понад 126 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *