Інопланетянин

Інопланетянин (E. T. – The Extra Terrestrial / Инопланетянин). США, 1982. Режисер [Стівен Спілберг->steven-spielberg]. У ролях: Ді Воллес, Генрі Томас, [Дрю Беррімор->drew-barrymor], Пітер Койот, Роберт Макнотон.

1+1, неділя 22 квітня, 13.50

У 1981 р. Спілберг, який завдяки приголомшливому успіху «Шукачів втраченого ковчега» перетворився на наймогутнішого режисера Голлівуду, звернув увагу на роман Вільяма Концвікла і вирішив використати його для створення фантастичного фільму у стилі діснеївських стрічок для родинного перегляду. На відміну від попередніх картин Спілберга, в «Інопланетянині» було не дуже багато трюків та технічно складних сцен. Головним завданням майстрів спецефектів, яких запросив постановник, стало створення головного персонажу – маленького прибульця, який заблукав на Землі і потоваришував з дітьми.

Продовжити читання “Інопланетянин”

Вертикальна межа

Вертикальна межа (Vertical Limit / Вертикальный предел). США, 2000. Режисер Матрін Кембелл. У ролях: [Кріс О’Доннелл->chris-odonnell], Робін Танні, Білл Пакстон, Скотт Гленн, Ізабелла Скорупко.

Новий канал, субота 21 квітня, 19.25

Молодий альпініст (О’Доннелл) після загибелі батька вирішив більше не займатись улюбленою справою. Однак коли сестра героя опинилася у смертельній пастці на гімалайській горі К-2, йому довелося вирушити на допомогу…

Продовжити читання “Вертикальна межа”

Чумова п’ятниця

Чумова п’ятниця (Freaky Friday / Чумовая пятница). США, 2003. Режисер Марк С. Вотерс. У ролях: [Джеймі Лі Кертіс->jamie-lee-curtis], [Ліндсей Лохан->lindsay-lohan], Марк Хармон, Чед Мюррей, Стівен Тоболовскі, Джанет Чой, Гарольд Гоулд.

Інтер, п’ятниця 20 квітня, 14.30

Психіатр Тесс Коулмен та її 15-річна донька Енн мають абсолютно різні смаки і погляди на життя. Одного дня їх суперечки досягають апогею: Тесс не подобається захоплення дочки музикою, а Енн терпіти не може нареченого матері Раяна і активно протестує проти їх весілля. Кожна з них вважає, що для того, щоб зрозуміти її, треба хоч день прожити у її шкірі, і наступного дня, у п’ятницю, ця мрія раптом збувається: за допомогою чаклунства вони міняються тілами…

Продовжити читання “Чумова п’ятниця”

Тобі Магвайр

Тобі Магвайр (Tobey Maquire / Тоби Магуайр) народився 27 червня 1975 р. у містечку Санта-Моніка (Каліфорнія). Його батьки, 18-річна секретарка Венді та 20-річний кухар Вінсент, тоді ще не були одружені. Впродовж наступних двох років вони встигли одружитись і розлучитись і в подальшому вихованням сина займались по черзі, тому Тобі змушений був весь час подорожувати між Каліфорнією, Орегоном і Вашингтоном, щороку міняючи школу. «Ми переїздили туди-сюди, немов божевільні, – згадує актор. – Я жив то з мамою, то з татом, з мамою та її сестрою, з татом і його матір’ю, з мамою та її бойфрендом, з татом і його дружиною». Венді Магвайр все життя хотіла стати актрисою і, не зумівши втілити мрію, переконала сина обрати цей нелегкий шлях. Коли Тобі було 12, мати навіть запропонувала йому 100 доларів за те, щоб він пішов на курси акторської майстерності замість економічної школи.

Продовжити читання “Тобі Магвайр”

Дракула ІІ: Вознесіння

Дракула ІІ: Вознесіння (Dracula II: Ascension). США, 2002. Режисер Патрік Луссьєр. У ролях: Джейсон Скотт Лі, Джейсон Лондон, Крейг Шеффер, Стівен Біллінгтон, Даян Ніл, Джон Лайт, Бренд Родерік, Харі Пейтон, Рой Шайдер.

Новий канал, четвер 19 квітня, 1.15

Численним ворогам князя темряви все ж таки не вдалося знищити його. Спалене тіло короля вампірів опиняється у моргу, де з ним починають експериментувати необачні студенти-медики. Знову покуштувавши чужої крові, граф Дракула воскресає з мертвих, і цього разу зупинити його не може ніхто, навіть хоробрий мисливець на упирів (Лі)…

Продовжити читання “Дракула ІІ: Вознесіння”

Фабрична дівчина

Фабрична дівчина (Factory Girl / Девушка фабричная). Біографічна драма. США, 2006. Режисер Джордж Хікенлупер. У ролях: Сієнна Міллер, Гай Пірс, Хайден Крістенсен.

…Еді Седжвік, Еді Седжвік. Щось знайоме. А хто це?

Справді, хто ж вона така? Мабуть, на це питання не змогла б відповісти й сама Еді. Спочатку – проста, але здібна художниця, потім – муза злого генія і, нарешті – наркоманка. У неї був вибір… але промені слави і бажання безпосередньо впливати на мистецтво, виявились теплішими за радості життя! Звичайно, Еді Седжвік – зірка свого часу, але така маленька, що її спалах і згасання навіть не встигли помітити.

Продовжити читання “Фабрична дівчина”

Стрілок

Стрілок (Shooter / Стрелок). Бойовик. США, 2007. Режисер Антуан Фукуа. У ролях: [Марк Валберг->mark-walberg], Майкл Пенья, Денні Гловер, Рона Мітра, Раде Сербеджиа, Еліас Котеас, Кейт Мара, Джонатан Вокер.

Колишній армійський снайпер Боб Лі Своггер, ас у своїй справі, йде у відставку. Колишні боси вмовляють його виконати ще одне завдання. Своггер не здогадувався, що місія перетвориться на смертельну небезпеку: два тяжких поранення і статус втікача, якого шукає вся країна, не залишають сумнівів у тому, що героя хтось підставив…

Продовжити читання “Стрілок”