DC Ліга СуперУлюбленців

DC Ліга СуперУлюбленців (DC League of Super-Pets / DC Лига Суперпитомцы). Анімаційний фільм / кінокомікс. США, 2022. Режисер Джаред Стерн. Ролі озвучують: Двейн Джонсон, Кевін Харт, Кейт Маккіннон, Джон Красінскі, Ванеса Баєр, Дієго Луна, Наташа Ліонн, Марк Марон, Олівія Вайлд.

Крипто та Супермен захищають Землю і живуть душа в душу, поки супергерой не вирішує одружитися. Його пес неприємно вражений, але саме йому доведеться рятувати хазяїна від злої Лулу, морської свинки Лекса Лютора. І робитиме він це разом з тваринами з притулку, які раптом здобули суперсили…

Автор ідеї Джаред Стерн працював в притулку для тварин, де спостерігав, як у старіючих мешканців з кожним днем зменшуються шанси здобути хазяїна, и фантазував на тему здобуття ними суперсил. Він підкинув свою ідею “Ворнер Бразерс” ще у 2012 р., а в липні 2018-го був найнятий писати сценарій і режисирувати картину. Спочатку Стерн сумнівався, що йому дозволять використовувати персонажів DC, однак представники компанії пішли назустріч, запропонувавши задіяти Лютора і інших – з гумором, але й з повагою. В ранніх варіантах сюжету роль Ейса була більше, але було вирішено зосередитися на стосунках Супермена й Крипто. У травні 2021 р. Джонсон очолив ансамбль акторів, що озвучують, і став одним з продюсерів; про решту виконавців стало відомо в червні. 70 аніматорів працювали над фільмом два роки – плюс додаткові 3-4 місяці після того, як прем’єру зсунули на рік.

Милі глупства на кшталт Легіону Суперулюбленців (саме так він спочатку називався) були цілком доречні у часи Срібного Віку. У 1961 р. на сторінках коміксів зустрілись суперпес Крипто і суперкіт Стрікі, а наступного року до них приєднались супермавпа Беппо и суперкінь Комета. Проіснувала ця група дуже недовго, і в подальшому згадували про неї дуже нечасто (конкретно в 1998 і 2017 рр.). Стерн у своєму варіанті майже повністю змінив склад учасників, додав більш-менш знайомого сучасним фанам Ейса, але в сюжетному плані відійшов дуже недалеко від “Секретів домашніх тварин”; фактично, це повторення хіта 2016 р., тільки менш кумедне и перенесене у світ супергероїв.

У стрічці є смішні моменти, однак для 105-хвилинного CGI-мультфільму для сімейного перегляду їх однозначно недостатньо – як і емоцій (ще ніколи руйнування Криптону не подавалося на екрані настільки байдуже). Всі двоногі в картині виключно для меблів, зокрема Супермен (потрапивши в полон, стає безпорадним), Лютор (морська свинка краще за нього знає, як працює оранжевий криптоніт) и навіть Бетмен (болісно безпорадний і в полоні, і не в полоні); останній озвучений Кіану Рівзом, хоча цей факт ні на що не вплинув. З чотириногих вирізняється, ясна річ, лиходійка Лулу – просто тому, що морська свинка, яка видає грізні мегаломаніакальні монологи (вони звучать для людей як нерозбірливий писк), не може не вирізнятися. Актори на ролі звірят підібрані непогано, але ніхто з них не блистить по-справжньому, Джонсон теж; навіть Харт розчарує тих, хто знайомий з його Сніжком з тих же “Секретів”. Альфред Моліна (Джор-Ел) і Кіт Девід (Дог-Ел), як завжди, на рівні, але їх тут занадто мало.

Сюжет простий і знайомий, проте у більшій мірі банальний, ніж погано продуманий. Анімація на нормальному рівні, але знову ж таки нічого видатного. Картина не викликає негативу, час минає легко, але й вражень сильних “Ліга” у жодній степені не залишає. Критики поставились до неї без злості, подією вона не стала, однак в прокаті пройшла непогано. Середня розвага для сімейного перегляду – не менше, але й не більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *