10 тисяч років до нашої ери

10 тисяч років до нашої ери (10.000 B.C. / 10 тысяч лет до нашей эры). Псевдоісторичний бойовик. США, 2008. Режисер Роланд Еммеріх. У ролях: Камілла Бель, Кліфф Кертіс, Стівен Стрейт, Омар Шаріф, Тім Барлоу.

Дія відбувається у часи, близькі до кам’яного віку. Щастя загонщика мамонтів у маленькому гірському племені виявляється недовгим: вороги нападають на селище і викрадають його дівчину, чарівну Іволет…

10000bc

Сценарій фільму Еммеріх написав разом з Гаральдом Клозером, композитором і співавтором своєї наступної стрічки “2012”, на рахунку якого – “13 поверх”, [“Післязавтра”->day-after-tomorrow], [“Чужий протии Хижака”->alien-vs-predator].

Створенням доісторичних чудовиськ займалась Карен Гулекас, яка працювала на “П’ятому елементі”, “Титаніку” та [“Людині-павуку”->spider-man]. Орієнтувалась вона при цьому не на консультації палеонтологів, а на книжні ілюстрації. Під час зйомок епізодів, де в кадрі знаходяться цифрові хижаки і живі люди, довелося вигадувати хитрощі: шаблезубого тигра, наприклад, підміняв ряд прапорців, за допомогою яких фіксували траєкторію руху звіра, а в сценах переслідування героя птахами використовували посаджений на довгу палицю муляж, щоб дати актору приблизну уяву про ріст і швидкість противника.

1 коментар для “10 тисяч років до нашої ери”

  1. фільм досить непоганий, сюжет звичайно інтірєсний з пірамідами і мамонтами, але дивитись було приємно, особливо моменти з погонями пташок
    От хеппі енд чи варто було вкінці ліпити….так банально

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *