Селма Блер

Селма Блер (Selma Blair / Селма Блэр) народилась 23 червня 1972 р. у місті Сауфілд (штат Мічиган). Після закінчення коледжу мріяла стати професійним фотографом і, щоб досягти своєї мети, переїхала у Нью-Йорк, де вступила до університету. Через деякий час дівчина відкрила для себе театр і зрозуміла, що фотографія – це не те, чим вона насправді хоче займатись.

blair1

Вирішивши стати актрисою, Селма почала відвідувати консерваторію Стелли Адлер. Невдовзі представник акторського агентства запропонував їй зніматись у телевізійній рекламі. Свої перші ролі у кіно акторка виконала у незалежних фільмах, якщо не рахувати епізод у популярній комедії «Вхід і вихід» (1997) Френка Оза. Наприкінці 90-х вона знялась у підліткових стрічках «Острів сильних хлопців» (1997), «Дівчина» (1998), «Реквієм Брауна» (1998). У 1997 р. Блер претендувала на головну роль у серіалі «Баффі – переможниця вампірів», але поступилась Сарі Мішель Геллар. Потім Селма отримала одну з головних ролей у телешоу «Особистий інтерес», однак серіал запустили без неї. Акторці все ж таки вдалось втриматися на телебаченні: протягом двох сезонів вона грала у серіалі «Зоя, Данкан, Джек та Джейн».

blair1

Вперше Блер помітили після картини «Жорстокі наміри» (1999) – осучасненої екранізації епістолярного роману Шодерло де Лакло «Небезпечні зв’язки», де актрисі дісталась роль наївної та довірливої Сесіль Калдвелл. «Я дуже хвилювалась, – згадує Селма. – На знімальному майданчику мене не помічали, бо ніхто не знав, хто я і як мене звати. Здавалося, що ми з Сарою Мішель Геллар є жителями різних планет». Фільм добре пройшов у прокаті, а лесбійський поцілунок героїнь Блер та Геллар був відзначений призом глядацьких симпатій «MTV Movie Award» у номінації «Найкращий поцілунок року».

Наступну помітну роль акторка виконала у комедії «Блондинка в законі» (2001) Роберта Лукетіча, де її партнеркою стала [Різ Візерспун->reese-witherspoon]. Того ж року Селма знялась у провокаційній стрічці Тодда Солондза «Розповісти історію». Її героїня – студентка коледжу Ві, що кидає свого бойфренда, хворого на церебральний параліч, заради темношкірого викладача. «Дуже приємно грати героїню, яка не повинна подобатися», – каже Блер, якій у цій картині довелось брати участь у відвертих еротичних сценах.

blair1

Акторка також з’являлась на екрані у комедії «Солоденька» (2002) Роджера Камбла за участю Камерон Діас та Крістіни Епплгейт і у фільмі «Чоловіча справа» (2003) Кріса Коха з Джейсоном Лі та Джулією Стайлз. Поки що найбільшим хітом Селми залишається фантастичний кінокомікс [«Хеллбой»->hellboy] (2004) Гільєрмо Дель Торо, в якому її партнером став Рон Перлман. Цього року на екрани вийде продовження цього культового фільму – «Хеллбой-2: золота армія», а зараз Блер можна побачити на наших екранах у комедії «Новий хлопець моєї мами» з Антоніо Бандерасом та Мег Раян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *