Людина-павук-2

Людина-павук-2 (Spider-Man 2 / Человек-паук-2). США, 2004. Режисер Сем Реймі. У ролях: [Тобі Магвайр->toby-maguire], [Кірстен Данст->cirsten-dunst], [Джеймс Франко->james-franco], [Альфред Моліна->alfred-molina], Дж. К. Сіммонс.

Інтер, неділя 12 жовтня, 10.40, понеділок 13 жовтня, 2.45

Людина-павук Пітер Паркер (Магвайр) намагається знайти своє місце у житті. У нього з’являється новий противник – Доктор Восьминіг (Моліна), науковець, який, експериментуючи зі сталевими кінцівками, випадково приварив їх до себе і збожеволів…

oct

Друга частина пригод комахоподібного супермена має вражаючий бюджет (210 млн. доларів). Коли Джеймс Кемерон у другій половині 90-х планував знімати свою версію «Павука», він збирався віддати роль Восьминога Арнольду Шварценеггеру. Проте Сем Реймі вирішив запросити не суперзірку, а талановитого характерного актора. Спочатку претендентами на роль називали Сема Ніла та Стеллана Скасгорда, потім – самого [Роберта Де Ніро->robert-de-niro], але врешті-решт її отримав Альфред Моліна, який привернув до себе увагу завдяки блискучій грі у «Фріді» Джулі Теймор.

Двоє акторів у стрічці дійсно роблять свою справу – Сіммонс у ролі кумедного редактора з блискавичною реакцією та жахливим характером і Моліна, який у ті хвилини, коли грає він, а не комп’ютерні спецефекти, примудряється викликати симпатію й співчуття до свого лиходія. Однак коли на екрані немає цих виконавців (а це три чверті екранного часу), розгортається настільки банальна мелодрама, що дикий гротеск під назвою «Бетмен і Робін» може видатися непоганим фільмом. Втім, саме опус Реймі про закомплексованого, невпевненого у собі супергероя «з народу» став одним з касових лідерів сезону, зібравши в американському прокаті понад 360 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *