Мадагаскар-2: Втеча до Африки

Мадагаскар-2: Втеча до Африки (Madagascar 2: Escape 2 Africa / Мадагаскар-2: Побег в Африку). Анімаційний фільм / комедія. США, 2008. Режисери Том Макграт та Ерік Дарнелл. Ролі озвучують: [Бен Стіллер->ben-stiller], Саша Берон Коен, Дейвид Швіммер, [Кріс Рок->chris-rock], Джада Пінкетт-Сміт.

madagascar2

Лев Алекс, зебра Марті, бегемотиха Глорія і жираф Мелман вирішують, що їм набридло сповнене небезпек життя на Мадагаскарі, і тікають з острова. Полагодження розбитого літака вони доручають пінгвінам. Щойно злетівши, уся компанія приземлюється у самому центрі африканських саван…

Для того, щоб вірогідно відтворити атмосферу африканських ландшафтів, автори стрічки змушені були вирушити туди і отримувати враження з першоджерела. Найскладнішим завданням було анімувати довгу гриву Алекса – для того, щоб зробити це, художники покращили систему перук зі [“Шрека-2”->shrek-2]. Нова система дозволяла гриві взаємодіяти з комплексною геометрією (наприклад, коли персонаж торкається рукою чи лапою гриви Алекса).

Команда професіоналів зі студії “Дрімворкс” зуміла досягти того, що комп’ютерна анімація нагадує мальовані мультфільми-шедеври Чака Джонса та Текса Авері. “Нас надихали найкращі зразки класичної анімації, починаючи з тридцятих та сорокових років минулого століття, коли комічний ефект досягався багато у чому за рахунок рухів та анімації персонажів, – пояснює Макграт. – І ми знали, що цей фільм має стати комедією саме такого типу. Це повинен бути саме фарс”. Мультиплікаційний стиль “Мадагаскару” дозволив художникам надати героям риси стилю, який називають “сплющування й розтягування” і є невід’ємною ознакою класичної мальованої анімації: під олівцем художника персонаж спочатку деформується, а потім набуває початкової форми. Олівцем це робиться легко, на комп’ютері – набагато складніше.

2 коментаря для “Мадагаскар-2: Втеча до Африки”

  1. Мультик суперський, задоволення отримується і від жартів і від картинок і від перекладу – туди наші перекладачі крім помаранчевої революції ще й конфлікт Росії і Грузії змогли уставити(хм цікаво чи це було в оригіналі) :-).
    Пінгвіни і не тільки смалять. Всім раджу.

  2. Хм, після першого Мадагаскару в мене було двояке враження. І ніби для дітей і звіряток повно і такі різні , і навіть жартують, плюс колоритні пінгвіни, але… не то, не зачіпило ні на мить. Мені особисто цей мульт нагадував дуже вміло завуальовану яксраво розфарбовану халтуру. Хоча він насправді багатьом подобається. Другу частину ще не бачив, можливо і справді стало краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *