Шлях до Ельдорадо

Шлях до Ельдорадо (The Road to El Dorado / Дорога на Эльдорадо). США, 2000. Режисери Ерік Бергерон і Дон Пол. Ролі озвучують: [Кевін Клайн->kevin-cline], Кеннет Брена, Розі Перез, [Арманд Ассанте->armand-assante], Едвард Джеймс Олмос, Джим Каммінгс.

Новий канал, неділя 14 грудня, 16.45

Події цієї анімаційної картини відбуваються у 1519 р. Рятуючись від переслідування іспанської влади, дрібні шахраї Туліо та Мігель випадково потрапляють до легендарної країни Ельдорадо. Оскільки місцеві жителі вважають їх богами, друзі намагаються скористатись своїм становищем, щоб украсти золото індіанців…

eldorado

У 1994 р. голова студії Діснея Джеффрі Катценберг, який приймав участь у створенні «Красуні і чудовиська» та «Короля Лева», не отримав очікуваного місця президента фірми і, звільнившись, разом зі Стівеном Спілбергом заснував власну компанію «Дрімворкс». Він швидко довів, що є поважним конкурентом своїх колишніх босів, випустивши такі хіти, як «Мурахи» (1998) та «Принц Єгипту» (1998). Черговий високобюджетний проект вправного продюсера став спробою поєднання популярної форми мультиплікаційного мюзиклу з авантюрно-пригодницьким сюжетом. На протязі чотирьох років кілька сотень художників, використовуючи цифрові технології, працювали над складною тривимірною анімацією стрічки. Спеціальні комп’ютерні програми дозволили з ще небаченою в мультфільмах реалістичністю відтворити стрімкі водяні потоки та природний блиск золота. Головних персонажів озвучили зірки Голлівуду, а пісні для картини написали Тім Райс і Елтон Джон, яким попередня спільна робота з Катценбергом («Король Лев») принесла «Оскара». В результаті стрічка зібрала близько 50 млн. доларів у прокаті США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *