Інтернаціональ

Інтернаціональ (The International / Интернэшнл). Трилер. США, 2009. Режисер Том Тиквер. У ролях: [Клайв Овен->clive-owen], [Наомі Воттс->naomy-watts], Ульріх Томсен, Джек Макгі, Армін Мюллер-Шталь.

intern

Луїс Селінджер (Овен) працює в Інтерполі, а у вільний час намагається розслідувати діяльність фінансової імперії, яка стоїть за мало не всіма терористичними угрупуваннями світу і відмиває їх гроші. Відчайдушний агент стає об’єктом переслідування власних колег.

Позаконкурсний показ цієї стрічки відкрив 59-й Берлінський міжнародний кінофестиваль. Це не перша робота Тиквера, яка відкриває “Берлінале”: сім років тому це зробила його картина “Рай”, знята за сценарієм польського кінокласика Кшиштофа Кесльовського. Сценарій “Інтернаціоналю” написав дебютант Ерік Сінгер.

Зйомки почались наприкінці вересня 2007 р. Картину знімали переважно на території міста Бабельсберг. Спочатку фільм планували назвати “Іноземець”, але потім думка продюсерів змінилась. Стрічку хотіли випустити в прокат у серпні 2008 р., однак прем’єру довелось перенести на лютий 2009-го, оскільки треба було встигнути перезняти деякі сцени і зробити фільм якомога більш динамічним.

На прем’єрі картини Овен розповідав, що під час зйомок йому довелось бігати на базарі Стамбулу з пістолетом в руках, і ніхто не звертав на нього уваги. “Оскільки закривати величезний торговельний центр заради зйомок нам ніхто не дозволив, довелося поставити камери на дахах і знімати згори, як я бігаю у натовпі, розмахуючи зброєю, – каже актор – І ніхто від мене не тікав. Люди не знали, що ми знімаємо кіно, але вони не кричали і не розбігались. Деякі навіть сміялись. А більшість просто відвертались”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *