Подвійна гра

Подвійна гра (Duplicity / Ничего личного). Трилер. США, 2009. Режисер Тоні Гілрой. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], [Клайв Овен->clive-owen], [Том Вілкінсон->tom-wilkinson], [Пол Гіаматті->paul-giamatti].

duplicity

Клер Стенвік (Робертс) раніше працювала у ЦРУ. Рей Ковал (Овен) – колишній оперативник британської розвідки. Багато років тому у них був роман. Зараз вони обоє залишили державну службу і перейшли у великі корпорації, де займаються промисловим шпіонажем. Контори, в яких вони працюють, зацікавились одним і тим самим продуктом…

Для Джулії Робертс це справжнє повернення у велике кіно. Колишня королева Голлівуду п’ять років не виконувала головні ролі у високобюджетних фільмах. Після народження трьох дітей вона озвучувала анімаційні стрічки, зіграла невелику роль у [“Війні Чарлі Вілсона”->charlie-wilsons-war] з [Томом Хенксом->tom-hanks] і взяла участь у незалежному проекті “Світлячки в саду”, над яким працював її чоловік, оператор Денієл Модер.

Шість років тому сценарист Тоні Гілрой продав студії “Юніверсал” сценарій про двох корпоративних шпигунів, які ведуть небезпечну гру, зіштовхуючи дві корпорації, які полюють на формулу таємничого продукту, про який майже нічого невідомо. Гілрой збирався сам ставити картину, однак студійні чиновники хотіли запросити досвідченого режисера, і через це сценарій досить довго лежав на полиці. За цей час Гілрой встиг написати сценарії трьох фільмів про пригоди Джейсона Борна і став одним з найуспішніших драматургів “фабрики мрій”. У 2007 р. він дебютував у режисурі стрічкою “Майкл Клейтон”, яка принесла “Оскар” Тільді Суїнтон. Саме після цього фільму Гілроєм зацікавилась Робертс. З її приходом проект почав рухатись уперед з надзвичайною швидкістю. У січні 2008 р. стало відомо, що ролі начальників героїв виконають Том Вілкінсон та [Біллі Боб Торнтон->billy-bob-thornton], проте останнього пізніше змінив Пол Гіаматті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *