Люблю тебе, чувак

Люблю тебе, чувак (I Love You, Man / Люблю тебя, чувак). Комедія. США, 2009. Режисер Джон Хамбург. У ролях: Пол Радд, Джейсон Сігел, Рашида Джонс.

love-you-man.jpg

Пітер Клевін (Радд) готується до весілля і раптом розуміє, що у нього немає друга, принаймні настільки близького, щоб міг стати його боярином. Він відразу ж починає шукати друга і зовсім випадково знайомиться з Сідні Файфом (Сігел) – веселим хлопцем, який є його повною протилежністю.

Стрічка почала своє існування з подачі Ларрі Левіна під робочою назвою “Давай потоваришуємо”, що зацікавило продюсера Дональда Де Лайна. Ідею проекту передали Джону Хамбургу, який тоді був зайнятий на кількох стрічках як сценарист та режисер. На роль Пітера Клевіна Хамбург запросив свого давнього приятеля Пола Радда. Актор вважає, що схожий на Пітера, який не може знайти оптимальне рішення незначної проблеми. Ідеальним спаринг-партнером для Радда, на думку постановника, був Джейсон Сігел: актори разом знімались у комедіях “Трішки вагітна” та “В прольоті”. Сігел називає їх спільну роботу словесним пінг-понгом на комедійному рівні, а Хамбург додає, що у двох зовсім різних виконавців є одна спільна риса – блискуче почуття гумору.

Повністю знятий у Лос-Анджелесі, “Люблю тебе, чувак” показує місто не так, як звичайно у голлівудських стрічках. Хамбург зізнається, що у нього трохи романтизоване сприйняття цього міста (сам він виріс на Магнеттені), і він хотів відобразити це у фільмі. Водночас режисер намагався зробити Лос-Анджелес окремим смішним персонажем картини. Одним з аспектів, які він хотів підкреслити, було бажання показати, що місце, де людина живе у великому мегаполісі, визначає її як особистість.

2 коментаря для “Люблю тебе, чувак”

  1. Ще Джейсон Сігел знімався в комедійному серіалі “How i met your mother” – дійсно смішний серіальчик, тому вартує до перегляду

  2. Ну…дійсно пошлувата комедія збагачена багатьма сценами а-ля Південний парк і явною рекламою Apple та HBO це як мінімум 🙂 – та тим не менше загалом після перегляду з друзями і з пивом враження залишилися позитивні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *