Люди Ікс: Початок. Росомаха

Люди Ікс: Початок. Росомаха (X-Men Origins: Wolverine / Люди Икс: Начало. Россомаха). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2009. Режисер Гевін Худ. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], [Лів Шрайбер->liev-shriber], [Раян Рейнольдс->ryan-reynolds], Домінік Монахан.

wolvrin1.jpg

Стрічка розповідає про те, як військовий Логан (Джекмен) став мутантом-супергероєм Росомахою, отримав свої залізні кігті і неймовірну здатність до виживання, а також зустрів заклятого ворога на ім’я Шаблезуб (Шрайбер)…

Подейкували, що на роль Шаблезуба запросять Джерарда Батлера ([“300 спартанців”->300]), але незадовго до початку зйомок стало відомо, що ворогом Росомахи стане Лів Шрайбер. Папараци полювали на нього ще наполегливіше, ніж на Джекмена: в Інтернеті весь час поширювались чутки, що Лів збирається таємно обвінчатися з Наомі Воттс у Новій Зеландії. Закоханих часто бачили разом, вони навіть підшукували собі віллу у передмісті Сіднея, однак так і не одружились, засмутивши бульварну пресу.

Ролі ще двох мутантів, Дедпула та Дзьоба, віддали Раяну Рейнольдсу та Домініку Монахану. Вже під час зйомок повідомили, що у стрічці з’явиться ще й усім відомий за “Людьми Ікс” Циклоп, проте його роль дісталась не Джеймсу Марсдену, а австралійському актору Тіму Пококу. Джекмен особисто вибрав на роль Росомахи в дитинстві юного Коді Сміта-Макфі.

Бюджет картини перевищив 100 млн. доларів. Зйомки в Сіднеї, на натурі і в павільйонах компанії “Фокс”, принесли місту приблизно 60 млн. доларів, створили понад 500 робочих місць і дали можливість заробити 1200 статистам. Спочатку студія хотіла знімати фільм в Канаді, але Джекмен наполіг, щоб робота пройшла у нього на батьківщині. Керівники “Фокса” погодились, бо австралійський уряд надав їм сорокавідсоткову податкову знижку.

Кіномани ретельно спостерігали за зйомками “Росомахи”. Ще до початку роботи над стрічкою австралійські любителі кіно доповідали про побудову хижі Логана (справжнє ім’я Росомахи) і якоїсь ферми, яку потім підірвуть (так їм розповіли робочі-будівельники), і публікували численні фотографії об’єктів. У січні 2008 р. в новозеландському місті Квінстауні у парку розваг почалась підготовка до зйомок, і фанати дізнались, що знімальна група завезла туди вибухівку. Новина стала сенсацією, і хоча невдовзі виявилось, що кінематографісти отримали на це дозвіл і здійснили перевезення та зберігання вибухових речовин за всіма правилами, їх попросили перевезти небезпечний вантаж в інше місце.

1 коментар для “Люди Ікс: Початок. Росомаха”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *