Кріс Пайн

Кріс Пайн (Chris Pine / Крис Пайн) народився 26 серпня 1980 р. в Лос-Анджелесі в сім’ї акторів Роберта Пайна та Гвінн Гілфорд. Його бабуся Енн Гвінн була досить відомою кіноактрисою у 30-х та 40-х рр. Кріс був занадто добре знайомий з кухнею акторства, щоб вважати його романтичним, тому мріяв стати льотчиком, бейсболістом, шофером вантажівки і взагалі ким завгодно, тільки не актором. Проте, приймаючи рішення про вибір професії, він вирішив піти шляхом своїх батьків, хоча їм ніколи не вдавалося наблизитись до зоряного статусу.

cpine1

Пайн закінчив університет Каліфорнії Беркілі, де вивчав англійську мову, і саме там в студентському театрі зрозумів, що грати у нього виходить краще, ніж будь-що інше. Свою кар’єру він почав у театрі. Брав участь у постановках літнього театрального фестивалю Вільямстоун, який проводять у Беркшир-Хіллз на заході Масачусетсу, виступав на театральній сцені Каліфорнійського університету, виконував класичні ролі у виставах різних театрів Лос-Анджелесу.

У 2003 р. Кріс дебютував на телебаченні в гостьовій ролі серіалу “Швидка допомога”. Наступними були епізодичні ролі у телешоу “Захисник” та “Місце злочину: Маямі”. У 2004-му Пайна запросили в продовження популярної романтичної комедії “Щоденники принцеси”, де головну роль виконала Енн Гетевей. У другій частині “Щоденників”, яку назвали “Королівські заручини”, персонажем Кріса був юнак, якого покохала принцеса Гетевей.

cpine2

Актор продовжував багато зніматись на телебаченні, з’являючись в епізодах серіалів “Американські мрії” та “Клієнт завжди мертвий”. У 2006 р. він став партнером Ліндсей Лохан в молодіжній комедії “Поцілунок на щастя”. Наступного року Пайн зіграв лідера банди найманих вбивць у бойовику “Козирні тузи”, а у 2008-му на екрани вийшла драма “Удар пляшкою”, де також знялись [Алан Рікман->alan-rikman], Білл Пуллман, Фредді Родрігез. Історія, що базувалася на реальних подіях, розповідала про невелику американську виноробню з Каліфорнії, яка у 1976 р. справила фурор на французькому конкурсі вин з дегустацією всліпу.

cpine3

Готуючись до ролі капітана Керка у [“Зоряному шляху”->star-trek], актор займався кікбоксингом та іншими видами боротьби. “На зйомках незалежного фільму вам здається, що ви приїхали на тиждень з театром на гастролі і, незважаючи на ліміт часу і засобів, повинні показати усе, на що здатні, – розповідає Пайн. – Натомість у вас є відчуття єдності зі своїми колегами, мовляв, нас мало, але ми горді. Блокбастер, як мене попереджали досвідчені колеги, це ніби розвернутися на 180 градусів. Однак на моєму першому високобюджетному фільмі у мене виникло відчуття, що ми знімаємо незалежне кіно, оскільки Дж. Дж. Абрамс створив чудову атмосферу. Я відчував, що ми робимо щось нове, свіже і дуже кумедне”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *