Годинниковий механізм

Годинниковий механізм (Ticker / Часовой механизм). США, 2001. Режисер Алберт П’юн. У ролях: Стівен Сігал, Том Сайзмор, Денніс Хоппер, Джеймі Пресслі.

СТБ, понеділок 20 березня, 20.00

Терористична група на чолі з невловимим найманцем Своном (Хоппер) здійснює посеред міста вибухи, жертвами яких стають сотні невинних людей. Протидіяти нелюдам намагаються детектив Нетлз (Сайзмор) і поліцейський-сапер Гласс (Сігал)…

Годинниковий механізм (Ticker / Часовой механизм). США, 2001. Режисер Алберт П’юн. У ролях: [Стівен Сігал->steven-seagal], Том Сайзмор, [Денніс Хоппер->dennis-hopper], Джеймі Пресслі.

НТН, понеділок 1 червня, 19.25

Терористична група на чолі з невловимим найманцем Своном (Хоппер) здійснює посеред міста вибухи, жертвами яких стають сотні невинних людей. Протидіяти нелюдам намагаються детектив Нетлз (Сайзмор) і поліцейський-сапер Гласс (Сігал)…

Дебютувавши у 1988 р. у фільмі «Над законом» (інша назва – «Ніко»), 36-річний Сігал швидко випередив за комерційними показниками інших американських кінобійців – Норріса та Ван Дамма. Популярності незворушного супермена сприяли численні чутки про його бурхливе і таємниче минуле (сутички з якудзою, праця у ЦРУ і т. і.), які, звичайно ж, поширював сам Сігал. Після касового успіху стрічки [«В облозі»->under-siege] (80 млн. доларів у США) грізний майстер айкідо потрапив до «вищої ліги» зірок, а його гонорари наблизились до 15-мільйонної позначки. Однак наступні роботи «західного самурая» не викликали у публіки особливого інтересу. Сігал намагався пристосуватися до нових смаків, брався до режисури, використовував модні екологічні теми, проте з кожним разом глядачів у залах ставало все менше й менше. Картини «Вогонь з-під землі» (1997) та «Патріот» (1998) розчарували найпалкіших прихильників актора, а відомий голлівудський дотепник, критик Джеймс Улмер, у своєму рейтингу найвпливовіших кінозірок віддав Сігалу… 200-те місце.

На початку нового століття продюсер Джоел Сілвер, який завжди був небайдужий до «екшн»-проектів (на його рахунку такі блокбастери, як «Смертельна зброя», «Міцний горішок» та ін.), несподівано згадав про непереможного Ніко. «Публіка скучила за карколомними бойовиками, і успіх «Матриці» це підтверджує», – зробивши такий висновок, Сілвер натякнув своїм підлеглим, що фільм з Сігалом – це саме те, що зараз потрібно. Після трирічної перерви майстер бойових мистецтв, котрий терміново схуднув на 15 кг, з’явився на екранах одразу в двох стрічках – «Проникаючі рани» Анджея Бартковяка та «Годинниковий механізм» П’юна. Фільм Бартковяка – досить динамічний і видовищний бойовик, який прихильно зустріли любителі жанру (33-мільйонний бюджет окупився за два тижні прокату). «Механізм» виявився менш вдалим. Режисер П’юн («Кіборг», «Немезида») – типовий ремісник, який у своїх стрічках використовує ідеї, запозичені з картин більш талановитих колег. Його нова робота не стала винятком: навіть досвідчений Хоппер майже повторив власну роль маніяка-підривника зі «Швидкості». Для Сігала ж нова «мить слави» виявилась короткою: після наступних провалів він знову помандрував до класу «Б» і, судячи з усього, назавжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *