Термінатор: Спасіння прийде

Для даної франчізи це навряд чи спасіння. У прокаті фільм витрат на себе не виправдав. Це зовсім не свідчить про його художні якості. Але, на жаль, його вони теж не рятують.

salva1.jpg

Альо-о, це Джон Коннор, всі, хто мене чує, викликайте губернатора, без нього ніяк.

Загальний рівень витвору вищий за черговий розважальний блокбастер. Але він ніби розпадається на дві частини. Перша – те, що пов’язане з попередніми фільмами і переважно тягне його на дно. Друга – нові елементи, свіжі і поки що живі.

Джон Коннор, який, запевняла реклама, стане центральним героєм нової франчізи, у цій стрічці вийшов майже зайвим. У нього чимало екранного часу, він когось рятує і рятується сам, але сприймається як частина міфу, не як жива людина. Це при тому, що хто такий Джон Коннор, з попередніх картин циклу ми так і не зрозуміли. Він був розумним шибайголовою у другій частині і жахливим шматком не будемо казати чого у третій. В одне ціле вже не складається, і новий образ Коннора нічим не допомагає. [Бейл->christian-bale] актор добрий, але сценарій не дає йому можливості продемонструвати розум чи силу його героя. Запам’ятовується хіба що його короткий двобій з машиною-мотоциклом і хімія з Брайс Даллас Говард – бажання побачити їх разом в якомусь іншому фільмі залишається, а от побачити ще раз саме цього Коннора якось не хочеться.

salva2.jpg

Найкраща частина фільму – роад-муві у його першій частині, де Маркус Райт, про якого ми поки що нічого не знаємо (і краще б не знали того, що приготували сценаристи), подорожує новим світом, про який нічого не знає, разом з випадковими знайомими. Цей шматок найкраще написаний, розіграний і найбільш реалістичний за характерами у змодельованій ситуації. Хімія героя з Мун Бладгуд (який же нині “Термінатор” без жінки зі зброєю?) теж працює, і якби зустріч Райта з Коннором відбулася за дві хвилини до фіналу, то це було б дійсно хороше кіно. Вотерстон стовідсотково переконливий у ролі людини, яка вчиться пізнавати новий для себе світ, керуючись власними поняттями добра і зла, і з нього вийшов добрий те…, ой, герой екшн.

salva3.jpg

Насправді я зараз не сказав нічого, чого б не можна було зрозуміти з трейлерів, і у стрічці немає цікавих сюжетних поворотів, які варто було б приховувати. Майже все вираховується, а те, що не вираховується, просто випадкове і для сюжету не дуже потрібне. Єдине у цьому плані, що дійсно радує, – поява одного старого знайомого з новим торсом, але старою пикою. Його появу на екрані досі вітають аплодисментами, бо це зірка у тому значенні, яке нині в це слово не вкладають.

4 коментаря для “Термінатор: Спасіння прийде”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *