Роберт Паттінсон

Роберт Паттінсон (Robert Pattinson / Роберт Паттинсон) народився 13 травня 1986 р. у Лондоні. Він був третьою дитиною у сім’ї. Дві його старші сестри далекі від кінематографу: Ліззі захопилась музикою і стала композитором та виконавцем, а Вікторія зайнялась політикою. У 12 років Роберта виключили зі школи. У 15 він помітив у собі акторські таланти і почав виступати у невеликому театрі. Спочатку виконував маленькі ролі другого плану, але через деякий час на обдарованого юнака звернули увагу, і він отримав запрошення у театр “Barnes Theatre Club”. Там Паттінсон здобув перші професійні навички акторства, бо отримав можливість зіграти у трьох постановках – “Макбет”, “Усе минає” та “Тесс з Дербервілів”.

patt1.jpg

Зараз на рахунку актора більше десяти фільмів, хоча відомим він став нещодавно. Спочатку Роберт зіграв другорядну роль Гізельхера у німецькій картині “Кільце Нібелунгів” у 2004 р. Відразу ж після цього Паттінсон знявся у “Ярмарку марнославства” (2004), де перевтілився у Рауді Кроулі, однак згідно з рішенням продюсерів усі сцени за його участю вирізали з тієї версії стрічки, яка вийшла на кіноекрани, тому побачити їх можна тільки на DVD (актора навіть не згадали в титрах). Популярність до Роберта прийшла з роллю Седріка Діггорі у четвертому фільмі про знаменитого хлопчика-чарівника – [“Гаррі Поттер і вогненний кубок”->harry-potter-and-goblet-of-fire] (2005). Актор завжди прагнув брати участь у проектах незалежних, де можна змінювати сценарій, тому ще у 2003 р. познайомився з режисером Майком Ньюеллом, який згодом став постановником четвертого “Поттера”. Паттінсон був першим, кого прослуховували на роль Седріка, і вже через тиждень Ньюелл порадував його звісткою про те, що його кандидатуру затвердили. Через деякий час після прем’єри картини видання “Times Online” визнало Роберта “британською зіркою завтрашнього дня”, і його почали називати новим [Джудом Лоу->jude-law].

patt2.jpg

Актор взяв участь у кількох телевізійних проектах (“Переслідувач Тобі Джагга”, “Довідник поганої матері”), а 11 грудня 2007 р. його вибрали на роль Едварда у містичній мелодрамі [“Сутінки”->twilight]. Стрічка, яка вийшла на екрани наприкінці 2008 р., стала великим хітом, перетворивши Паттінсона на справжню зірку. Того року Роберт знявся ще у трьох фільмах – “Як бути”, “Дрібні залишки” та “Літній будинок”, але жоден з них не мав такого успіху, як “Сутінки”. Вже зараз відомо, що актора можна буде побачити у трьох продовженнях історії кохання вампіра-вегетаріанця та звичайної дівчини – “Молодий місяць”, “Затемнення” та “Ламаючи світанок”, які вийдуть на екрани відповідно у 2009, 2010 та 2011 рр.

patt3.jpg

Паттінсон каже, що серед акторів його найбільше надихає [Джек Ніколсон->jack-nicholson]. Роберт відомий не тільки як актор, а й як не менш успішна модель: він брав участь у рекламній кампанії Hackett’s, демонструючи осінню колекцію 2007 р. Паттінсон захоплюється спортом, грає на гітарі та синтезаторі у складі групи “Bad Girls”.

2 коментаря для “Роберт Паттінсон”

  1. Я тебе обожнюю!!!Ти Найкращий актор!!!Мій знайомий на тебе трохи схожий,тільки у нього світле волосся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *