Джош Дюамел

Джош Дюамел (Josh Duhamel / Джош Дюамел) народився 14 листопада 1972 р. Працював моделлю, у 2002 р. зіграв головну роль в картині “Портрет Доріана Грея”, з 2003-го знімався у серіалі “Лас-Вегас”. Саме його герой з цього серіалу, Денні Маккой, аналітик служби безпеки в казино “Монтесіто” і колишній солдат, що воював в Іраку, допоміг актору отримати одну з головних ролей у [“Трансформерах”->transformers].

duham1.jpg

Після проб на роль капітана Вільяма Леннокса, який б’ється за виживання людської раси під час атаки злих роботів на військову базу в Іраку, Джош дізнався, що його кандидатуру запропонував Стівен Спілберг. “Я захотів йому подякувати, і хтось зі студії “Дрімворкс” запропонував мені подзвонити йому, – згадує Дюамел. – Ми з ним вже зустрічались під час зйомок “Лас-Вегасу” та “Побачення з зіркою”. Я сказав йому “дякую”, і він розповів мені, що вирішив запросити мене на роль Леннокса, щойно прочитав “Трансформерів” і згадав першу серію другого сезону “Лас-Вегасу”, коли Денні повернувся з Іраку. Він хотів, щоб завдяки мені у фільмі з’явився якийсь темний початок”.

duham2.jpg

Актор вважає, що не був готовий до ролі у першому в його житті блокбастері, який знімав режисер “Скелі”, “Армагеддону” та “Перл Харбору”. Коли Дюамела затвердили, Майкл Бей сказав йому: “Будь готовий викластися, я своїх хлопців не жалію”. Він попередив актора, щоб той постійно був у формі і готувався до тяжкої праці. Дійсно, під час зйомок Джошу довелось весь час бігати пустелею зі зброєю та обладнанням. “Поки не побігаєш з двадцятьма кілограмами на собі, не зрозумієш, який же ти слабак!” – сміється Дюамел. Фільм знімали в національному парку “Вайт Стендс” у Мексиці і на двох військових базах в Каліфорнії, де Джош познайомився з молодими солдатами, які готувались вирушити в Ірак.

duham3.jpg

Дюамел зізнається, що найскладнішим на зйомках “Трансформерів” для нього було знайти пульс реальності у змальованій ситуації: легко зіграти військового, легко зробити його крутим, але реальність – зовсім інша річ. “Велетенські роботи нападають на твою планету, і якщо ти боїшся, то перестаєш бути людиною, – розповідає Дюамел. – Отже, потрібно було зіграти його відповідальність, його вміння боротися зі страхом. Це не характерна роль у повному значенні цього слова, проте моєю основною метою було зробити мого героя реалістичним”. Джош каже, що багато чого навчився у свої екранних партнерів Джона Войта та Джона Туртурро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *