Дев’ятий округ

Дев’ятий округ (District 9 / Девятый округ). Фантастичний трилер. США, 2009. Режисер Ніл Бломкамп. У ролях: Вільям Аллен Янг, Роберт Хоббс, Джейсон Коуп, Шарлто Коплі.

2009_district_9_wallpaper_001.jpg

Понад двадцять років тому інопланетяни встановили перший контакт із Землею. Люди очікували або атаки з боку чужинців, або величезного прориву у технологіях. Не сталося ні того, ні іншого: ці прибульці були вигнанцями зі свого власного світу…

[Пітер Джексон->peter-jackson], який взяв шефство над першим фільмом Ніла Бломкампа “Дев’ятий округ”, вважає його дуже талановитим молодим режисером. Вони разом працювали над стрічкою, заснованою на комп’ютерній грі. З цього нічого не вийшло, проте Джексону сподобалось працювати з Нілом, і коли той запропонував ідею “Дев’ятого округу”, лауреат “Оскара” роздумував недовго. Бломкамп довгий час працював майстром спецефектів і режисером відеокліпів та рекламних роликів. У своїй першій повнометражній роботі він запропонував суміш класики жанру наукової фантастики і того, на що надихає африканське місто Йоганнесбург, де Ніл народився і виріс. З самого початку у нього була ідея створити картину, яка б стирала межі між різними кінематографічними стилями.

“Фільм ніби перестрибує за межі нашого сюжету, який є нічим іншим, як фантастикою, і прямує до ультра-реальних подій”, – вважає Бломкамп, який кілька років тому зняв короткометражку “Вижити в Йоганнесбургу” про прибульців, які намагаються пристосуватись до життя в одному з найбільш динамічних африканських міст.

4 коментаря для “Дев’ятий округ”

  1. дивне кіно…чимось схоже на “Муху”…дехто у залі аплодував по завершенні….але мене воно нагрузило…єдине що сподобалося це образи прибульців, яким глибоко начхати на людей

  2. проблема з фільмом така, що починається як жорстка і сильна політична агітка (причому людині потрібно знати ситуацію в ПАР), а далі звалюється у фантастику.
    підкачали масові, тобто, не-масові сцени, їм би Бондарчука-старшого

  3. Мене фільм дуже зацікавив.Я думав що це буде бомба… і не прогадав.Дійсно там поєднуються різні стилі кіно. Це однозначно новий шедевр фантастики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *