Безславні виродки

Безславні виродки (Inglourious Basterds / Бесславные ублюдки). Воєнний бойовик. США, 2009. Режисер [Квентін Тарантіно->quentin-tarantino]. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], Майк Маєрс, Елай Рот, Крістоф Вальц, Даян Крюгер.

inglourious_basterds_poster1b.jpg

“Нацисти – не люди! І повинні бути знищені! Кожен під моїм командуванням винний мені особисто сотню німецьких скальпів. І я на них чекаю”, – саме такими словами надихає своїх підлеглих на подвиги лейтенант Альдо Рейн (Пітт). Він бере в свою команду вісім офіцерів-євреїв і вирушає з ними в окуповану нацистами Францію…

Про свої плани створити “Виродків” Тарантіно розповідав ще у 2001 р. ЗМІ повідомляли, що головну роль у стрічці виконає Майкл Медсен, який знявся у дебютній роботі режисера “Скажені пси”, а прем’єра відбудеться у 2004 р. Однак у 2002 р. Квентін зрозумів, що виробництво фільму займе набагато більше часу, ніж він планував, і що інші відомі постановники теж працюють над стрічками про Другу світову війну. Він зайнявся зйомками фільму “Вбити Білла”, а до “Безславних виродків” повернувся тільки у 2007 р., після завершення роботи над “Грайндхаусом”. Тарантіно підписав контракт з кінокомпанією Вайнштейна, яка стала дистриб’ютором картини у США. Студія “Юніверсал” також фінансувала зйомки і займалась дистриб’юцією “Виродків” у решті країн. Робота над стрічкою почалась восени 2008 р. Зйомки проходили у Франції та Німеччині. Назву Квентін позичив у картини Енцо Дж. Кастелларі, причому спеціально припустився у ній двох граматичних помилок.

Світова прем’єра картини відбулась на цьогорічному Каннському кінофестивалі, де вона була претендентом на “Золоту пальмову гілку”, а виконавець однієї з головних ролей Крістоф Вальц отримав премію для найкращого актора.

Режисер пропонує власний варіант обставин завершення Другої світової війни і краху Третього рейху. На прес-конференції у Канні Квентін заявив, що митець має право на створення альтернативної реальності, яка дозволяє по-новому побачити і зрозуміти історію. Він підкреслив, що його “не лякають художні експерименти з історією”. “Я часто буваю в Німеччині і щоразу ставлю собі питання, що було б, якби історія пішла іншим шляхом і Друга світова війна закінчилася раніше, – розповідає Тарантіно. – У своїй картині я запропонував один з таких варіантів. Сила кіно в метафорі, однак мій фільм не проста метафора – зараз кінематограф досяг такої сили, що здатен спричинити крах Третього рейху”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *