Клони

Клони (Surrogates / Суррогаты) . Фантастичний трилер. США, 2009. Режисер Джонатан Мостоу. У ролях: [Брюс Вілліс->bruce-willis], [Рада Мітчелл->radha-mitchell], Розамунд Пайк, [Вінг Реймс->ving-rames].

surrog.jpg

У 30-х роках ХХІ століття в Америці створили нову технологію, яка дозволяє людині жити у штучному тілі, що керується дистанційно. Людина лягає у спеціальне крісло, до її голови підключаються електроди, і сигнали, які йдуть від мозку, передаються роботу, так званому “сурогату”, який стає її альтер-его. Так тривало до 2054 р., коли стався дивний інцидент…

Автор графічного роману “Сурогати” – Роберт Вендіті, випускник університету Флориди, політолог і спеціаліст з англійської літератури. У 2002 р. він запропонував одному з видавництв “Сурогатів”, які, за його словами, народилися з роздумів про те, як люди втрачають зв’язок з реальністю через Інтернет. “Я читав статті про тих, хто втрачав роботу і сім’ю через це захоплення, – казав автор у 2005 р., коли його роботу опублікували. – До мене дійшло, що якщо людина штучно створює собі новий імідж і користується ним в Інтернеті, йому вже не хочеться бути собою. І я почав роздумувати про те, що може трапитися, якщо ці штучні особистості отримають плоть і кров”.

“Сурогати” швидко стали культовим твором, однак Голлівуд помітив їх не зразу. Тільки у 2007 р. компанія Діснея купила права на комікс і відразу почала розробляти проект екранізації. Постановку запропонували Джонатану Мостоу ([“Термінатор-3”->terminator-3]), сценарій замовили Майклу Феррісу та Джону Бранкато. На роль головного героя, поліцейського агента Гріра, студія запросила Брюса Вілліса, у якого з’явилось вікно у знімальному графіку.

1 коментар для “Клони”

  1. Так бойовичок получився середнього рівня, спецефектів не так уже й багато – головний з них це Брюс Вілліс – термінатор 🙂 Ідея взагалі то є у цього фільму….але на весь фільм її не вистачає….так 3+ чи 4-

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *