Пляж

Пляж (The Beach / Пляж). США, 2000. Режисер Денні Бойл. У ролях: [Леонардо Ді Капріо->leonardo-di-caprio], Тільда Суїнтон, Вірджинія Ледоєн, Гійом Кане, [Роберт Карлайл->robert-carlyle].

Новий канал, субота 31 жовтня, 23.40

Американець Річард (Ді Капріо) приїздить до Таїланду і від сусіда у готелі дізнається про існування таємничого острова. Не думаючи про можливі наслідки вчинку, герой разом з випадковими знайомими вирушає у подорож, щоб знайти «загублений рай»…

Найперспективніший англійський режисер нового покоління Денні Бойл («На голці») починав роботу над екранізацією роману Алекса Гарланда разом зі своїми постійними співробітниками. Роль Річарда була написана у розрахунку на одного з членів його команди – талановитого Івена Макгрегора, з яким з самого початку обговорювали цей проект. Однак бажання досягти успіху в американському прокаті призвело до заміни англійського актора суперзіркою Ді Капріо, що Макгрегор сприйняв як творчу зраду. Леонардо відразу прийняв запрошення, назвавши Річарда «одним з найскладніших характерів у сучасній літературі». Участь зірки «Титаніку» стала причиною того, що «Пляж» опинився у центрі уваги преси ще до появи на екранах. З-поміж різноманітних чуток, якими супроводжувались зйомки (від скарг на знищення акторами природи до звістки про напад на них акул), правдивим виявилось лише повідомлення про нещасний випадок, коли човен зі знімальною групою течією віднесло від берега і 30 чоловік опинилось у воді. Сама ж стрічка у багатьох викликала розчарування. Фільм не став хітом: касові збори досягли лише 30 млн. доларів. «Леонардоманам» не сподобалась складність характеру персонажу (сам виконавець казав, що зіграв «людину-звіра, ані героя, ані негідника»), і вони швидко забули про картину. Критики ж акцентували поступки комерції з боку режисера, відзначивши, що «Пляж» значно поступається попереднім роботам Бойла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *