Шанхайський полудень

Шанхайський полудень (Shanghai Noon / Шанхайский полдень). США, 2000. Реж. Том Дей. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], [Овен Вілсон->owen-wilson], [Люсі Ліу->lucy-liu], Роджер Юан, Волтон Гоггінс, Ксандер Берклі, Джейсон Коннері, Брендон Мерілл, Рафаель Баєз.

Новий канал, неділя 22 лютого, 18.40

Переслідуючи негідників, котрі викрали китайську принцесу, майстер кунг-фу Чень Венг (Чан) потрапляє на Дикій Захід ХІХ сторіччя. Мандруючи незнайомим та ворожим світом, герой знайомиться з грабіжником-невдахою Роєм О’Бенноном (Вілсон), стає почесним членом індіанського племені і навіть одружується…

Продовжити читання “Шанхайський полудень”

Рожева пантера-2

Рожева пантера-2 (The Pink Panther / Розовая пантера-2). Комедія. США, 2009. Режисер Гаральд Цварт. У ролях: [Стів Мартін->steve-martin], [Жан Рено->jean-reno], Емілі Мортімер, [Енді Гарсіа->andy-garcia], [Альфред Моліна->alfred-molina], Юкі Матсузакі, Айшварія Рай, Джон Кліз.

panther

Попередня вдала справа дозволила інспектору Клузо (Мартін) стати одним з найкращих детективів світу. Тому коли міжнародний злочинець краде діамант “Рожева пантера”, по допомогу звертаються до нього, ще й доручають йому очолити команду слідчих з усього світу… Продовжити читання “Рожева пантера-2”

Гроші вирішують усе

Гроші вирішують усе (Money Talks / Деньги решают все). США, 1997. Режисер Бретт Ратнер. У ролях: [Кріс Такер->chris-tucker], [Чарлі Шин->charlie-sheen], Хізер Локлір, Пол Глісон, Демієн Чапа, Майкл Райт.

К1, п’ятниця 20 лютого, 22.00

Дрібний пройдисвіт-спекулянт (Такер) і кримінальний репортер (Шин), якому не щастить, потрапляють у небезпечну халепу, де замішані діаманти. Герой Шина брав у Такера інтерв’ю, коли того арештували, і тепер, дізнавшись про втечу нового знайомого з тюрми, він вирішує, що це його шанс реабілітуватися… Непоганий комедійний бойовик з великою кількістю погонь і жартів. Перший хіт Ратнера, який зараз є одним з найбільш популярних і різнобічних режисерів блокбастерів, і перша велика роль Такера, який вже через рік став балакучим напарником Джекі Чана з “Години пік”.

Людина президента

Людина президента (The President’s Man / Человек президента). США, 2002. Режисер Майкл Прiс. У ролях Чак Норрiс, Дiлан Нiл, Дженнiфер Танг, Ральф Уейт.

ICTV, четвер 29 вересня, 21.00

Для оточуючих Джонатан Чейз (Норрiс) – професор, знаток Сходу з Даласького унiверситету. Тiльки одиницi знають, що вiн – людина президента, таeмний агент, який виконуe найскладнiшi i найнебезпечнiшi завдання уряду США. Одного дня йому доводиться шукати собi замiну, i Чейз вибираe Дiка Слейтера (Нiл), офiцера антитерористичного вiддiлу, засудженого на 30 рокiв за звинуваченням у вбивствi… На вiдмiну вiд Ван Дамма i Сiгала Норрiс нiколи не претендував на мiсце у вищiй лiзi. Вiн був улюбленцем наших глядачiв епохи вiдеосалонiв, але нiколи не був зiркою в США. Втеча на телебачення була для Норрiса логiчним виходом, i цей скромний i нуднуватий бойовичок, напевно, зацiкавить кiлькох його прихильникiв.

Людина президента (The President’s Man / Человек президента). США, 2002. Режисер Майкл Прiс. У ролях Чак Норрiс, Дiлан Нiл, Дженнiфер Танг, Ральф Уейт.

ENTER-фільм, четвер 19 лютого, 21.30

Для оточуючих Джонатан Чейз (Норрiс) – професор, знавець Сходу з Даласького унiверситету. Тiльки одиницi знають, що вiн – людина президента, таeмний агент, який виконує найскладнiшi i найнебезпечнiшi завдання уряду США. Одного дня йому доводиться шукати собi замiну, i Чейз вибирає Дiка Слейтера (Нiл), офiцера антитерористичного вiддiлу, засудженого на 30 рокiв за звинуваченням у вбивствi… На вiдмiну вiд Ван Дамма i Сiгала Норрiс нiколи не претендував на мiсце у вищiй лiзi. Вiн був улюбленцем наших глядачiв епохи вiдеосалонiв, але нiколи не був зiркою в США. Втеча на телебачення була для Норрiса логiчним виходом, i цей скромний i нуднуватий бойовичок, напевно, зацiкавить кiлькох його прихильникiв.

Операція «Валькірія»

Приклад того, наскільки добре зробленим може бути трилер, сумний фінал якого відомий заздалегідь – принаймні тим, хто трішки знає історію. Подібна особливість сильно підрізає потенціал фільму саме як представника цього жанру, натомість дає можливість трохи розширити жанрові межі, додавши певну дозу драми.

valkiri

Продовжити читання “Операція «Валькірія»”

Інший світ: Повстання ліканів

От і [«Інший світ»->underworld] дочекався своєї «Революції». Взагалі, голлівудці – це нація, яка до революцій не охолоне ніколи, оскільки революція (в кіно) – це виграшний сюжет з чіткою логічною побудовою, виразним конфліктом, ефектною кульмінацією і передбачуваним фіналом, а найголовніше – нічого нового вигадувати не треба. Сутність залишається, змінюються лише декорації: середньовічна Англія («Робін Гуд – принц злодіїв»), мавпяче майбутнє («Планета мавп» 2001 р.), первісне суспільство («10 тисяч років до нашої ери»)… А тепер – вампіри з перевертнями.

underw

Продовжити читання “Інший світ: Повстання ліканів”