Хлоя

Хлоя (Chloe / Хлоя). Еротичний трилер. США, 2010. Режисер Атом Егоян. У ролях: [Джуліанн Мур->juliann-moor], [Аманда Сейфрід->amanda-seyfried], [Лаям Нісон->liam-nison].

chloe.jpg

Кетрін (Мур) починає підозрювати чоловіка у невірності. Вона просить дівчину за викликом Хлою (Сейфрід) спокусити Дейвіда і інформувати її про те, як підозрюваний чоловік поводиться з чарівними незнайомками. Але, виявляється, подібний експеримент набагато простіше розпочати, ніж припинити…

Стрічка є римейком еротичної мелодрами Анн Фонтен “Наталі”, де грали Фанні Ардан, Еммануель Беар та Жерар Депардьє.

На роль Хлої пробувалось багато актрис, але потрібна була така, яка виглядала б одночасно вразливою і разом з тим такою, що таїть у собі велику руйнівну силу. “Коли ми знайшли Аманду, усі відчули велике полегшення, – розповідає продюсер Айвен Рейтман, – я не впевнений, що фільм відбувся б, якби ми її не знайшли. Аманда наділена неймовірною природною красою, яка особливим чином відтіняє і доповнює насичену чуттєвість Джуліанн”.

Зйомки фільму були пов’язані з трагедією: поки Лаям Нісон знімався в еротичних сценах, його дружина, актриса Наташа Річардсон, дочка Ванеси Редгрейв, яка вирушила разом з ним в Канаду, каталася на лижах. Невдало посковзнувшись, вона вдарилася головою і через кілька годин померла. Після прем’єри картини на фестивалі у Сан-Себастьяні Егоян розповів, що цей жахливий випадок ніяк не вплинув на знімальний графік: Нісон проявив себе справжнім професіоналом і мужньо дограв усі свої сцени.

На фестивалі “Хлоя” отримала спеціальну нагороду: “Приз за те, що Торонто вперше знято у фільмі саме як Торонто, а не якесь інше місто”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *