Жах на вулиці В’язів

Черговий популярний персонаж фільмів жахів отримав рестарт, і, як і в попередніх випадках, центральним є питання – навіщо? Чи варто було знімати це кіно, що нового можна сказати на таку тему?

elm_street1.jpg

У випадку з “Жахом”, на жаль, відповідь буде негативною. Попередні два рестарти все ж таки щось у собі несли. [“Хелловін”->halloween] був спробою дати Майклу Маєрсу передісторію і мотивацію, [“П’ятниця 13-те”->friday-13] намагалась поєднати в собі найкраще з перших частин кіносеріалу і теж трохи більше розповісти про Джейсона Ворхіза. Новий “Жах на вулиці В’язів” – усього лише римейк першого фільму циклу, знятого Весом Крейвеном. Звичайно, є відмінності, проте загальна фабула та більшість важливих поворотів залишились на місці, в тому числі спосіб перемогти лиходія і шоковий фінальний хід. Тому не виникає відчуття, що стару історію розповідають по-новому, – її просто розповідають ще раз, і цікавою картина може здатися лише тим, хто не бачив оригіналу, і то навряд чи.

elm_street2.jpg

Не має сенсу казати, що виконавці ролей жертв Фредді зіграли погано: і в старому фільмі, і в новому до акторства усі вони мають приблизно одне й те саме відношення – ніяке, крім хіба що головної героїні, яку в обох випадках підібрали якось більш-менш. А от з самим Крюгером вийшло недобре: [Хейлі->jackie-earle-haley], на жаль, не зміг вдихнути нове життя у класичний образ. Новий “реалістичний” грим не вражає зовсім, а втрата знаменитого почуття гумору монстра зробила його не страшнішим, а нудним. Навряд чи має сенс робити обіцяні продовження, хіба що для них вигадають щось принципово оригінальне. Однак в це не віриться.

elm_street3.jpg

Підсумок: кривавий, але нудний римейк сучасної класики жахів. Рекомендується хіба що тим, хто не бачив жодного з попередніх фільмів про Фредді Крюгера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *