Крістіна Епплгейт

Крістіна Епплгейт (Christine Applegate / Кристина Эпплгейт) народилась 25 листопада 1971 р. у типовій голлівудській сім’ї з артистичними й музичними традиціями. Її батько, Боббі Епплгейт, працював на звукозаписуючу компанію, мати, Ненсі Прідді, знімалась у серіалі “Чаклунка” і підспівувала легендарному Леонарду Коену. Вже у п’ятимісячному віці Крістіна з’явилась у рекламі підгузків, а у той час, коли її однолітки вивчали найперші слова, майбутня актриса разом з мамою брала участь у серіалі “Дні нашого життя”.

applg1.jpg

У 13 років Епплгейт зіграла юну Грейс Келлі, а у 17 покинула школу, щоб перевтілитися у Келлі Банді, популярну героїню сіткому “Одружені… з дітьми”, який користувався великим успіхом багато у чому завдяки саме цьому образу. Наприкінці 80-х плакати із зображенням Келлі били усі рекорди продажів у США та Канаді; “Одружені… з дітьми” протримався на екрані рекордні десять років і закінчився у 1997 р.

applg2.jpg

Вже у 20 років Епплгейт знала, що не хоче після завершення серіалу перетворитися на прикрасу чоловічих журналів, зніматися для яких їй постійно пропонували. Вона зіграла у фільмах культових режисерів Тіма Бертона та Грега Аракі (відповідно “Марс атакує!” і “Ніде”), але початком нової кар’єри для неї вони не стали. На щастя, у 1998 р. керівництво каналу NBC вирішило повернути Крістіну на телеекрани і запропонувало їй новий сітком “Джессі” про самотню матір, яка працює у пивному барі і закохується у красеня-емігранта з Чилі. Але серіал про Джессі Ворнер протримався лише два сезони, оскільки не зміг конкурувати з надзвичайно популярними “Друзями”, які били усі можливі рекорди рейтингів. Після кількох малопомітних ролей на великому екрані Епплгейт несподівано для всіх повернулась на телебачення у 2002 р., причому саме у “Друзях”. Невелика гостьова роль Емі Грін, сестри Рейчел, однієї з головних героїнь серіалу, принесла виконавиці премію “Еммі”. У 2002 р. вона також отримала нагороду “Young Hollywood Award”.

applg3.jpg

Іншим своїм успіхом Крістіна завдячує чудовим вокальним даним, які успадкувала від матері. Майже увесь 2005 рік акторка провела на Бродвеї, граючи заголовну роль у класичному мюзиклі Боба Фосса “Мила Чаріті”. Однак бродвейський дебют Епплгейт був під загрозою зриву: вона серйозно пошкодила ногу на одній з репетицій. Продюсери збиралися відмінити прем’єру, але актриса вийшла на сцену, терплячи сильний біль у ступні. Через місяць її номінували на престижну театральну премію “Тоні”.

На початку серпня 2008 р. у Епплгейт виявили рак грудей, але, на щастя, хворобу вдалося діагностувати на ранній стадії. Актриса вибрала найбільш радикальний спосіб лікування, який вимагав цілої низки складних операцій, проте на 100% запобіг можливості рецидиву. Операції пройшли успішно, і зараз Крістіна готується вперше стати мамою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *