Олівія Вайлд

Олівія Вайлд (Olivia Wilde / Оливия Уайлд), справжнє якої ім’я – Олівія Джейн Коберн, народилась 10 березня 1984 р. у Нью-Йорку, в сім’ї Леслі Коберн, продюсера телепередачі “60 хвилин”, і журналіста Ендрю Коберна. У неї подвійне громадянство – ірландське і американське. Вайлд є онукою знаменитого ірландського новеліста і журналіста Клода Коберна і племінницею автора популярних детективів Сари Кодуелл. Олівія навчалася у школі Джорджтаун у Вашингтоні, а потім в академії у Масачусетсі. Після того, як її сім’я переїхала до Дубліна, Вайлд вступила до школи акторської майстерності The Gaiety School of Acting.

olivia-wilde1.jpg

Свою кар’єру у кіно Олівія почала як помічниця спеціаліста з підбору акторів. Проте вона мріяла стати актрисою з двох років, і врешті-решт ця мрія збулася. У 2000-х рр. Вайлд з’явилась на екранах у кількох фільмах – “Сусідка”, [“Альфа Дог”->alfa-dog], “Турістас”, “Підстава”. Відомою вона стала завдяки ролі Алекс Келлі у телесеріалі “Самотні серця”. У 2007 р. Олівія виконала одну з головних ролей у серіалі каналу NBC “Брати Доннелі”, а потім потрапила до основного акторського складу телесеріалу “Доктор Хаус”. У 2007 р. вона також з’явилась у театральній постановці “Краса на лозі”, де зіграла трьох різних персонажів.

olivia-wilde2.jpg

Вайлд тричі опинялась у списку найсексуальніших жінок світу, складеному журналом “Maxim”: вона посіла 61-е місце у 2005 р., 97-е у 2008-му, а у 2009-му очолила список. Невдовзі після цього з’явилась інформація, що Олівія стане новою дівчиною Джеймса Бонда – подвійним агентом ООН в Афганістані, однак сама актриса спростувала ці чутки. Натомість вона разом з [Джефом Бріджесом->jeff-bridges] та Майклом Шином знялась у блокбастері [“Трон: Спадщина”->tron-legacy], продовженні відомої фантастичної стрічки 1982 р.; Олівія перевтілилась у героїню на ім’я Кворра.

У 2003 р. Вайлд вийшла заміж за італо-американця Тао Располі, який займається виробництвом фільмів. “Мені дуже пощастило, коли я зустріла цю людину, – розповідає акторка про свого чоловіка. – Весілля ми провели на фермі у моїх батьків у Вірджинії і в саду палацу його сім’ї поблизу Риму. Там були барабанщики, хранителі прапора і все таке, що повинно бути у старому палаці. Це було фантастично красиво, ніби казка. Усі чекали, що наш шлюб довго не протримається, однак ми живемо разом вже сім років”. Располі є італійським принцом, і в Італії Олівію називають принцесою.

olivia-wilde3.jpg

Пако, пес актриси, у 2006 р. став талісманом мережі магазинів одягу “Old Navy”. У 2008 р. Олівія Вайлд разом з Келом Пенном, своїм партнером з “Доктора Хауса”, брала участь у передвиборчій кампанії Барака Обами. Актриса дуже любить автомобілі; вона сама каже: “Більшість дівчат гуляли б в алеї у Джорджтауні або пішли б по крамницях. А я би пішла милуватися чарівним Bel Air 1954-го року випуску”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *